EXCLUSIV. Iuliu Mureșan: ”Bonetti a semnat contractul”. Primele detalii

Gabriel-Alexandru Ioniță / 14.07.2021, 10:54

VIDEO EXCLUSIV. Iuliu Mureșan, la Playmaker. Iuliu Mureșan a avut o intervenție telefonică în cadrul emisiunii PlayMaker de pe www.playsport.ro. Noul director executiv al lui Dinamo a făcut anunțul așteptat de toți suporterii dinamoviști în aceste zile.

Update, 14 iulie, ora 10.54. Playsport a aflat primele detalii din contractul lui Dario Bonetti. Noul tehnician al lui Dinamo nu va avea ca obiectiv salvarea de la retrogradare, așa cum s-ar fi așteptat probabil toată lumea după recentele evenimente de la club (inslovența și plecarea multor jucători importanți). Iuliu Mureșan i-a stabilit italianului ca obiectiv clasarea în primele 10.

Update, 14 iulie, ora 10.16. Dario Bonetti este noul antrenor al lui Dinamo. Tehnicianul italian a semnat contractul marți noapte. ”A semnat aseară un contract. Durata este de un an, cu drept de prelungire”, a declarat Iuliu Mureșan în EXCLUSIVITATE pentru Playsport.ro.

UPDATE 20:50 Din informațiile www.playsport.ro, Dario Bonetti va semna în următoarea oră cu Dinamo.

VIDEO EXCLUSIV. Iuliu Mureșan, la Playmaker: „Bonetti semnează în seara asta. Maine va fi la antrenament”

Mureșan a explicat că Dario Bonetti se află în continuare în România și în cursul serii de marți ar urma să semneze contractul cu Dinamo. De asemenea, dacă lucrurile decurg conform planului, antrenorul italian ar urma să fie prezent la antrenamentul de miercuri al echipei din Ștefan cel Mare.

Da, este (în România) și a și fost azi la Săftica. Este totul în regulă și de mâine probabil că va începe antrenamentele. Acum e în curs semnarea contractului, sunt mici detalii. Eu sunt convins că va semna în seara asta și mâine va fi la antrenament. Acum va fi alături de un staff mai restrâns, cu mai multi români în el. Până nu avem toate documentele semnate, nu îmi place să vorbesc. Asa e bine.

Nu l-a speriat pe Dario Bonetti interdicția la transferuri. El vrea să se implice, este legat de Dinamo, este fascinat de proiectul DDB. Nu este nicio problemă pe niciun plan”, a dezvăluit Mureșan la PlayMaker.

Dinamo așteaptă zilele viitoare un răspuns referitor la interdicția la transferuri

Totodată, Iuliu Mureșan a explicat ce se va întâmpla în perioada următoare în legătură cu interdicția la transferuri primită de Dinamo. Tribunalul de Arbitraj Sportiv a decis că echipa din Ștefan cel Mare trebuie să îi plătească 370.000 de euro lui Isma Lopez pentru a putea legitima din nou jucători. Directorul executiv al lui Dinamo a spus că zilele viitoare FIFA urmează să dea nouă decizie, în urma unor precizări făcute de clubul alb-roșu la UEFA.

Mureșan s-a arătat optimist în vederea unui verdict și a spus că, dacă decizia va fi totuși una negativă, atunci Dinamo va merge la TAS. Iar acolo cu siguranță Dinamo va avea câștig de cauză, conform spuselor sale.

S-a primit un mail de la UEFA, ni s-a cerut să facem niște precizări. Le-am făcut și acum așteptăm săptămâna asta, probabil miercuri, joi poate primim un răspuns pozitiv.

Dacă FIFA va da o decizie nefavorabilă, vom merge la TAS și sunt sigur ca vom castiga acolo. Există un precedent. Că și noi, pe vremea când eram la CFR, am primit un refuz de la FIFA în privința celor 26 de puncte și după am mers la TAS și am câștigat”, a mai spus Iuliu Mureșan.