VIDEO EXCLUSIV. Marius Niculae a vrut să unească CS și FC Dinamo, dar a fost refuzat de un membru DDB. „A spus că CS Dinamo dorește să fure copiii lui FC”

Bădulescu Silvian 01.02.2022, 13:49
VIDEO EXCLUSIV. Marius Niculae a vrut să unească CS și FC Dinamo, dar a fost refuzat de un membru DDB. „A spus că CS Dinamo dorește să fure copiii lui FC”

Într-un interviu acordat pentru Playsport.ro, Marius Niculae, în prezent angajat al CS Dinamo, a declarat cum ar fi vrut să unească cele două echipe, CS Dinamo și SC FC Dinamo 1948, la nivel de copii și juniori, prin preluarea academiei echipei din Liga 1 de către Clubul Sportiv. În exclusivitate pentru Playsport.ro, el a dezvăluit întreaga idee pe care a avut-o, dar și refuzul de care s-a lovit.

„Am vrut să facem un singur Dinamo la nivel de copii și juniori”

Marius Niculae a declarat că a încercat să realizeze o rampă comună prin care copiii lui Dinamo să se antreneze în „Ștefan cel Mare” și să existe un parteneriat de pe urma căruia să profite echipa din Liga 1.

Eu am încercat să ne punem la masă, să facem un singur Dinamo. Să existe un singur Dinamo la nivel de copii și juniori de care să profite prima echipă. Interesul este comun. Am fost refuzați de un domn, care era acolo, la FC, la centrul de copii și juniori. El a spus atunci că CS Dinamo dorește să fure copiii. Ideea nu era asta” a spus Marius Niculae.

El a completat, spunând că cele două și-ar fi unit resursele pentru SC FC Dinamo 1948.

Dinamo beneficia de tot ceea ce înseamnă jucători pentru prima echipă. Exact ce a fost înainte. Dacă ne uităm, Dinamo a vândut jucători din propria curte pe cele mai mari sume. La Clubul Sportiv am avut deschidere foarte mare, și președintele, și vicepreședintele, și chiar au vrut să ajute clubul din Liga 1, chiar dacă este FC. Cineva din DDB s-a opus.” a adăugat „Săgeata”

CS Dinamo a vrut să preia Dinamo II

În urmă cu aproximativ patru luni, în exclusivitate pentru Playsport.ro, președintele CS Dinamo, Ionuț Popa, invitat în cadrul emisiunii Playsport LIVE, a declarat că, înainte ca CS-ul să înființeze formația din Liga a IV-a, s-a dorit un parteneriat. Mai exact, Clubul Sportiv Dinamo ar fi urmat să preia „satelitul” din Liga a 3-a a formației din prima divizie, pentru a reduce o parte importantă din costuri (aproximativ 500.000 de euro).

A avut loc o discuție, nu știu să vă spun exact acum luna, când noi am înființat echipa din liga a patra, eu, domnul Zăvăleanu (n.r. administratorul judiciar al SC Dinamo 1948 SA), vicepreședintele meu, Popescu, Iuliu Mureșan (n.r. directorul executiv SC Dinamo 1948 SA), în care ne-a fost propus să preluăm echipa a doua a lui Dinamo. Era vorba de degrevarea unor datorii de pe lista de creanțe, cred că aproximativ 500. 000 de euro. Au fost niște factori care s-au opus. Cred că din DDB. O persoană din board. Am aflat pe surse, nu s-a opus în discuția cu noi”

Ionuț Popa nu a vrut să nominalizeze cine este persoana care s-a opus acestei treceri, însă a dat de înțeles că face parte din board-ul decizional al programului socios „Doar Dinamo București”: Nicu Tararache, Elias Bucurică și Alexandru Anghel.

Totodată, a lăsat de înțeles că, pe viitor, este deschis unui parteneriat între CS Dinamo și FC Dinamo.

Cred că ar fi fost mai bine pentru Dinamo. Și există, pe viitor, posibilitate să ne unim cu ei (n.r. SC Dinamo 1948 SA). Ei erau în liga a treia, trebuia să le preluăm poziția, preluam 18 jucători, contractele lor, erau jucători buni, intram în liga a doua, alți sponsori, altă viziune. Și atunci puteam să sprijinim FC Dinamo în mod direct. Acesta este adevărul și e bine ca societatea să cunoască. Există posibilitate ca, pe viitor, să existe o legătură între societăți”.

Iuliu Mureșan a confirmat tratativele cu CS.

Am avut această întâlnire, însă a fost o discuție despre grupele mici de copii și juniori, de la minifotbal. Sincer nu îmi mai amintesc de Dinamo 2. Cert este că pe noi ne interesează și, din câte am văzut și pe domnul Popa, pe care-l stimez, să avem o colaborare cu CS Dinamo. Pentru că ei au terenurile, au tot. M-aș bucura. Cât despre refuzul celor din DDB… nu îmi doresc să comentez”.

Patru echipe cu numele „Dinamo” în București

Situația echipei din Liga 1 este una dramatică. Aceștia se antrenează la Săftica și foarte rar în complexul din șoseaua „Ștefan cel Mare”, contracost. De asemenea, grupele de copii și juniori ale prim-divizionarei se antrenează pe unde apucă, doar câteva în cadrul complexului sportiv, pe când foarte multe preferă terenul „Granitul”, de la capătul cartierului Pantelimon.

În prezent, în sistemul piramidal competițional românesc, în București, sunt patru echipe cu numele de „Dinamo”. În primul rând, există SC FC Dinamo 1948, formația din Liga 1, precum și echipa secundă a clubului, care evoluează în Liga a 3-a.

Mai apoi, în Liga a IV-a București există CS Dinamo, formația Clubului Sportiv și liderul la zi al seriei, precum și cea care deține complexul sportiv. Ultima este ACS FC Dinamo, societate deținută de Nicolae Badea și care împrumută palmaresul „câinilor” din prima divizie.