VIDEO EXCLUSIV. Se intră pe ultima sută de metri. Stadionul Dinamo va fi demolat chiar de ziua clubului?

Olteanu Ștefan / 07.03.2022, 19:55
VIDEO EXCLUSIV. Se intră pe ultima sută de metri. Stadionul Dinamo va fi demolat chiar de ziua clubului?

Intrat în transmisiune directă la PlaySport LIVE, Dănuț Lupu a confirmat faptul că se intră pe ultima sută de metri cu demolarea stadionului Dinamo. Actuala arenă din Ștefan cel Mare urmează să fie înlocuită ulterior cu una modernă care să se ridice la standardele actuale. Un anunț oficial cu privire la începerea procesului de demolare ar putea fi făcut chiar pe 14 mai 2022, ziua în care clubul Dinamo va împlini 74 de ani de existență.

Stadionul din Ștefan cel Mare va fi demolat în 2022. Se intră pe ultima sută de metri. „O să vedeți asta!”

Luni, 7 martie, în cadrul ultimei ediții a emisiunii PlaySport LIVE, Dănuț Lupu a intrat în transmisiune directă și a discutat cele mai fierbinți subiecte cu privire la situația de la Dinamo și, printre altele, fostul internațional a confirmat faptul că se intră pe ultima sută de metri cu demolarea stadionului din Ștefan cel Mare.
Informația a fost pusă pe tavă pentru prima oară la sfârșitul lunii ianuarie, când Lucian Bode, ministrul de Interne, a spus că stadionul din „Ștefan cel Mare” va fi dărâmat în această vară.
În direct la PlaySport LIVE, Dănuț Lupu a confirmat totul și a lăsat de înețeles că Dinamo ar putea face un anunț oficial cu privire la demolare pe 14 mai 2022, atunci când clubul va sărbători a 74-a aniversare.

Din câte știu eu, în scurt timp se va anunța demolarea. Uite, o să vedeți că până în vară îl demolează. S-ar putea și pe 14 mai (n.r. – ziua clubului Dinamo) să fie anunțată demolarea stadionului. Totul e posibil”, a declarat Dănuț Lupu, la PlaySport LIVE.

Elisabeta Lipă, în exclusivitate pentru PlaySport.ro: „Parcul „Dinamo” merită un stadion nou”

Chiar dacă Dănuț Lupu a confirmat faptul că până în vară actuala arenă din Ștefan cel Mare va fi demolată, fanii dinamoviști mai trebuie să aștepte până la ridicarea noului stadion. Doar procesul de demolare ar putea dura până la 9 luni de zile. În acest context, abia în primăvara anului 2023 s-ar putea începe noul proiect de construcție. Noul stadion va fi pe locul celui vechi, fără pistă, fiind decizia finală a autorităților, deși, la un moment dat, s-a discutat intens despre ridicarea unui stadion pe locul velodromului.

În luna februarie, Elisabeta Lipă, multiplă medaliată olimpic la canotaj și fost președinte al Clubului Sportiv Dinamo, a vorbit, în exclusivitate pentru PlaySport.ro, despre necesitatea unui nou stadion în Ștefan cel Mare.

S-a construit, cât am fost președinte, bazinul olimpic, sala de sport, unde ne bucurăm să vedem meciurile echipelor noastre de handbal, baschet sau volei. Avem terenurile de tenis, avem baloane. Parcul „Dinamo” merită un stadion nou, având în vedere poziția. Are tot ce-i trebuie și eu sper să găsească o cale de mijloc. Pentru aspect, pentru poziție, pentru club, acel stadion ar trebui refăcut” a comentat fostul președinte CS Dinamo, pentru PlaySport.ro.

Conform CNI, noul stadion din Ștefan cel Mare ar urma să aibă aproximativ 33.000 de locuri și va costa între 90 și 100 de milioane de euro.