VIDEO EXCLUSIV. Un fost câștigător al Cupei Campionilor Europeni, consilierul lui Oprița la Steaua. „Este cu noi în cantonament!”

Bădulescu Silvian 23.01.2023, 22:26
VIDEO EXCLUSIV. Un fost câștigător al Cupei Campionilor Europeni, consilierul lui Oprița la Steaua. „Este cu noi în cantonament!”

Steaua București este liderul ligii secunde. Un mare merit, pe lângă calitatea jucătorilor, îl are și antrenorul Daniel Oprița. Acesta a rămas în Ghencea, deși conștient de situația clubului, implicit imposibilitatea de promovare. Totuși, într-o intervenție la Playsport LIVE, tehnicianul bucureștenilor a menționat ce consilier cu greutate în fotbalul românesc are alături de el.

Mai mult, a pus la curent situația lotului și eventualele transferuri pe care le vor bifa „militarii”.

„Adrian Bumbescu este consilierul meu”

Daniel Oprița, antrenorul Stelei, într-o intervenție pentru Playsport LIVE, a vorbit despre schimbările care s-au petrecut la „militari” la nivel de staff tehnic.

Fostul mijlocaș a menționat cooptarea lui Adrian Bumbescu la prima echipă, de la departamentul de scouting. În vârstă de 62 de ani, fostul mare fundaș al Stelei a făcut parte din generația care a cucerit Cupa Campionilor la Sevilla, în 1986, după finala cu FC Barcelona.

În plus, Gabriel Boștină a fost numit, de curând, pe poziția de manager tehnic al formației din Ghencea.

Da, Adrian Bumbescu este consilierul meu. Și în trecut, dânsul venea la mine, în vestiar, înainte de antrenament, pentru a discuta. Eu am dorit să vină lângă mine. Chiar și acum este cu noi în cantonament. Da, înainte era în departamentul de scouteri, acum a trecut la prima echipă. Suntem bucuroși să-l avem alături. E o legendă și avem ce învăța de la dânsul. În ceea ce-l privește pe Gabi (n.r. – Boștină), și el, la rându-i, venea la antrenamente înainte. Acum este trecut și în acte. Trebuia să vină pentru că Bogdan Marinescu a renunțat la poziția de manager. Am discutat cu conducerea, au fost de acord, iar Gabi își face treaba foarte bine.”

Mai mult, antrenorul „militarilor” a vorbit despre relația rece cu George Ogăraru.

Nu pot să spun ce este atât de grav. Le țin pentru mine, le știe și el. Vreau să am o relație civilizată. Asta e decizia pe care am luat-o și așa voi merge în continuare. În acest moment, noi doi vorbim prin intermediul lui Gabi Boștină.”

Cei doi au jucat la aceeași echipă în perioada 2003-2006, timp în care au cucerit două titluri naționale. Totuși, există, de ceva timp, un război rece între antrenorul Stelei și coordonatorul academiei din Ghencea.

„Nu pot să fac multe transferuri, nu mai sunt locuri disponibile”

Tehnicianul Stelei a vorbit despre situația lotului din Ghencea.

Din cei care au fost la amicalul cu Păulești, doar Ciocoteală și Kayondo au rămas. Sperăm ca săptămâna viitoare să semneze contractul. Despre Gabor (n.r. – fost la juniori Internazionale Milano și Cagliari), avem mulți pe poziția lui. Nu putem să mai luăm. Cei care au jucat mai puțin, le-am dat de înțeles că sunt liberi să-și caute echipă. Ei au decis, însă, să rămână la echipă până la vară. Nu pot, astfel, să fac foarte multe transferuri, nu mai sunt locuri disponibile. Avem mulți jucători în lot. Eram în discuții cu un jucător francez, ne înțelesesem, trebuia să vină vineri. Lucrurile s-au împotmolit, însă. Clubul la care e legitimat nu mai dorea să-l lase liber.”

În plus, a adus la cunoștință și starea în care se află Wallace (33 de ani), unul dintre liderii defensivei „militarilor”.

La Wallace este o problemă, se antrenează separat. Are o lovitură mai veche, a făcut niște infiltrații, dar mai are de așteptat. Eu sper să poată juca din prima etapă. E un jucător conștiincios, care dă 100% și respectă programul de recuperare. E un jucător important pentru noi. Niciodată nu am primit atâtea goluri ca în această primă parte din campionat.”

Urmăriți Playsport.ro și pe