VIDEO. Fotbalistul pe care Mirel Rădoi l-ar fi dorit neapărat la Tokyo: “Când am făcut lista, cu el am avut prima discuție”

Bordei Radu / 02.07.2021, 15:45
VIDEO. Fotbalistul pe care Mirel Rădoi l-ar fi dorit neapărat la Tokyo: “Când am făcut lista, cu el am avut prima discuție”

Fotbalistul pe care Mirel Rădoi l-ar fi dorit neapărat la Tokyo. Selecționerul României a avut multe motive de frustrare când a făcut lotul pentru Jocurile Olimpice. Nu a reușit să convoace ce jucători dorea, decât în puține cazuri. Cluburile au blocat aproape toate negocierile, pentru că Olimpiada se suprapun cu startul sezonului. 

Rădoi spera să beneficieze și de fotbaliști cu experiență, care să facă diferența, la Tokyo. Nicușor Stanciu, Budescu sau Chiricheș au fost pe listă, dar niciunul nu a putut fi prezent. Există, însă, un alt veteran pe care selecționerul l-a dorit neapărat.

Fotbalistul pe care Mirel Rădoi l-ar fi dorit neapărat la Tokyo: “Când am făcut lista, cu el am avut prima discuție”

Mirel Rădoi a încercat marea lovitură: a încercat să îl convingă pe Ciprian Tătărușanu să se întoarcă, doar pentru competiția de la Tokyo. Portarul a fost cel care a refuzat.

Îmi pare rău că nu am putut aduce mulți din jucătorii pe care i-am dorit, nu au vrut cluburile. Cel mai mult îmi pare rău că nu l-am convins pe Tătărușanu să vină pentru Jocurile Olimpice. A fost primul cu care am vorbit, dar a fost o discuție scurtă. Mi-a spus clar că nu are niciun merit, că nu are cum să meargă acolo, să vină cei care au reușit performanța asta, a declarat Rădoi, pentru Eurosport.

Selecționerul a explicat de ce portarul celor de la Milan ar fi fost foarte important, în acest lot plin de jucători tineri.

Din exterior nu pare genul de fotbalist care trage o echipă după el, dar este foarte important în vestiar. Este foarte realist cu ceea ce se întâmplă, este un exemplu de cum se antrenează, știe când să glumim, când să muncim, e un lider, a declarat selecționerul

Olimpiada, o experiență de neuitat pentru echipa României

Selecționerul așteaptă ca tinerii fotbaliști să se bucure de experiența unei asemenea competiții.

Este un motiv de mândrie, bucurie, fericire. Vedem cum este acolo, cum este cu toate sporturile la un loc, toate evenimentele, faptul că noi vom juca pe 22, iar deschiderea este pe 23 și nu vom fi acolo. Dar tot va fi ceva deosebit, spune selecționerul

Rădoi nu așteaptă de la fotbaliști decât calificarea din grupe, în primă fază. Honduras, Coreea de Sud și Noua Zeelandă sunt adversarii tricolorilor. Marea problemă o reprezintă faptul că tricolorii nu știu la ce să se aștepte de la acești adversari. „Nu avem informații despre ei” recunoaște Rădoi, care speră ca România să nu aibă surprize neplăcute, la Tokyo.