VIDEO. Gestul care ar putea să-l coste pe Adrian Mutu. Cum l-a refuzat la Arad pe șeful galeriei lui Rapid

Bădulescu Silvian / 13.04.2022, 11:44
VIDEO. Gestul care ar putea să-l coste pe Adrian Mutu. Cum l-a refuzat la Arad pe șeful galeriei lui Rapid
  • Rapid București s-a impus la Arad, contra celor de la UTA, și a obținut cea de-a patra victorie consecutiva în play-out. Giuleștenii sunt favoriți pentru a termina pe poziția a 7-a, cea care asigură prezența la barajul pentru preliminariile UEFA Conference League;
  • La finalul partidei, jucătorii și staff-ul echipei au fost chemați de către suporteri, pentru a cânta cu ei. Totodată, prin vocea liderului de galerie Liviu Ungureanu (sau Bocciu), jucătorii au fost rugați să se întoarcă cu fața spre suporterii celor de la UTA și să înceapă fredoneze anumite versuri care conțin injurii;
  • Adrian Mutu, antrenorul contestat în momentul instalării pe banca tehnică, a refuzat, într-un gest de fair-play, să se alăture galeriei și jucătorilor în adresarea jignirilor (VIDEO).

Gest de fair-play al lui Adrian Mutu față de arădeni

„Briliantul” a fost aspru contestat în momentul în care a fost instalat pe banca tehnică a giuleștenilor. Fostul atacant a fost acuzat că e dinamovist și că, în trecut, ar fi jignit pe Rapid și pe suporterii acestui club.

Totuși, se pare că, pentru moment, Adrian Mutu a închis gura contestatarilor după ce a câștigat 5 meciuri din 5 posibile în mandatul său, dintre care 4 în play-out.

Rapid a învins pe Academica Clinceni, în ultima etapă a sezonului regular, mai apoi trecând, rând pe rând, de Dinamo, Academica Clinceni, din nou, Botoșani și UTA în play-out.

La finalul partidei de la Arad, una jucată cu casa închisă, jucătorii și staff-ul tehnic au fost chemați de suporteri și îndemnați să cânte împotriva suporterilor arădeni. Versurile nu pot fi redate, întrucât conțin jigniri.

Adrian Mutu, într-un gest de fair-play, și-a pus mâna la față, a salutat galeria Rapidului și a refuzat să cânte cu jucătorii și suporterii bucureșteni. Acesta s-a îndreptat, mai apoi, spre tunelul către vestiare.

Rapid este lider în play-out, cu 4 victorii din 4, 32 de puncte acumulate și un golaveraj favorabil 9-1.

Galeria Rapidului l-a contestat pe Adrian Mutu și a refuzat să-l primească pe Eduard Stăncioiu la echipă

Adrian Mutu a avut și încă are de dovedit în fața galeriei din Giulești, una foarte exigentă față de jucători și antrenori, mai ales cei care nu au trecut rapidist.

Este deja cunoscut episodul Eduard Stăncioiu. Fostul goalkeeper de la FCSB (2016-2018) nu a fost dorit în Giulești, motiv pentru care nici nu a continuat alături de Adrian Mutu în staff-ul tehnic.

Prin intermediul Playsport.ro, liderul Liviu Ungureanu a anunțat, la momentul venirii lui Adrian Mutu, că „Briliantul” va fi tolerat pe baza rezultatelor, însă galeria Rapidului nu va face niciun compromis în privința lui Eduard Stăncioiu, om pe care actualul antrenor de la Rapid l-ar fi dorit în staff.

Am fost la antrenament, am vorbit cu Adrian Mutu. I-am spus că nu avem cum să acceptăm ca Eduard Stăncioiu să îmbrace echipamentul Rapidul. Ne-a promis că nu o să mai fie luat în staff. Lui Adrian i-am spus că are parte de sprijinul nostru, dar avem nevoie de rezultate ” declara Liviu Ungureanu pentru Playsport.ro.

Crescut de Sportul Studențesc, Eduard Stăncioiu este considerat de către suporterii rapidiști drept stelist, astfel că nu au fost de-acord cu venirea acestuia în Giulești.

Nu sunt genul de om care să se cramponeze de un post, să merg unde nu sunt dorit. Consider că am caracter. Mi-aș dori foarte mult să am o discuție cu suporterii, ca să înțeleagă cât de mult greșesc, dar nu este cazul în momentul de față. Am avut o discuție cu Adi și pentru liniștea lui am decis de unul singur să nu îl însoțesc.” declara și Edi Stăncioiu la momentul respectiv.