VIDEO. Guardiola, lăsat fără replică în momentul în care a aflat că liderul din vestiarul lui Manchester City și-a anunțat intenția de pleca din Marea Britanie

Robert Zanfir / 12.04.2022, 21:51
VIDEO. Guardiola, lăsat fără replică în momentul în care a aflat că liderul din vestiarul lui Manchester City și-a anunțat intenția de pleca din Marea Britanie

Fernandinho (36 de ani) și-a anunțat plecarea de la Manchester City. Vestea, venită chiar înaintea returului cu Atletico Madrid, din sferturile Ligii Campionilor, l-a suprins pe Pep Guardiola.

Fernandinho a fost adus în Europa de Mircea Lucescu. În 2005, Șahtior plătea 8 milioane de euro la cererea antrenorului român. După 8 ani, brazilianul ajungea la Manchester, iar City plătea suma uriașă, la acea vreme, de 40 de milioane de euro.

Guardiola, lăsat fără replică după anunțul plecării lui Fernandinho

City se pregătește pentru returul cu Atletico Madrid, din sferturile Ligii Campionilor. Iar vestiarul „cetățenilor” are de acum o nouă problemă de rezolvat. Fernandinho se apropie de finalul contractului, iar jurnaliștii și-au amintit de situația mijlocașului.

Cum brazilianul a fost titular doar de 6 ori în cele 23 de apariții din acest sezon, întrebarea a venit firesc. Va fi în tricoul lui City și în sezonul viitor? „Nu, vreau să joc în mod regulat”.

Fernandinho a revenit: „Mă voi întoarce în Brazilia. Am decis împreună cu familia mea, care este cea mai importantă pentru mine”, a adăugat el.

Răspunsul l-a surprins la Pep Guardiola. Antrenorul spaniol a recunoscut că jucătorul este foarte important pentru el și că vor avea o discuție.

„Wow. Nu ştiam. Vom vedea ce se va întâmpla la sfârşitul sezonului. Nu ştim ce se va întâmpla. Fernandinho, am spus de multe ori, este foarte important pentru mine. Vom vedea ce se va întâmpla, dar, oricum, voi vorbi cu el.

Poate că este o decizie de familie sau poate că vrea mai multe minute decât a avut în acest sezon, nu ştiu. Voi vorbi cu el, bineînţeles, dar acest tip de situaţie… la finalul sezonului vom vorbi”, a reacționat Guardiola.

 

Fernandinho: Voi vorbi la finalul sezonului

Prin în offside de ecoul vorbelor sale, brazilianul a revenit cu o nouă postare pe rețelele de socializare.

„Oricine mă cunoaşte ştie, de asemenea, că cea mai mare onestitate a mea este faţă de Manchester City şi faţă de îndatoririle mele de căpitan de echipă. Concentrarea mea este sută la sută pe câştigarea tuturor titlurilor pentru care luptăm şi voi vorbi despre viitorul meu doar la sfârşitul sezonului. Hai să continuăm să forţăm!”, a adăugat el.

 

În tricoul lui Manchester City, Fernandinho a câştigat patru titluri în Premier League, o dată Cupa Angliei şi de şase ori Cupa Ligii.

Atletico Madrid – Manchester City se joacă miercuri, de la 22:00. Englezii sunt obligați să conserve rezultatul din tur, 1-0, pentru a se califica în semifinala Ligii Campionilor.