VIDEO. Hagi, Balaci sau Dobrin? Una din marile dileme ale fotbalului românesc, rezolvată „matematic”: „Vin cu argumente!” EXCLUSIV Playsport Live

Robert Zanfir 10.05.2022, 19:23
VIDEO. Hagi, Balaci sau Dobrin? Una din marile dileme ale fotbalului românesc, rezolvată „matematic”: „Vin cu argumente!” EXCLUSIV Playsport Live

Grigore Ciupitu (73 de ani) a oferit răspunsul la una dintre dilemele fotbalului românesc. Cine a fost cel mai mare fotbalist al României. Fostul jucător al Craiovei Maxima a ales, la Playsport Live, între Gică Hagi, Ilie Balaci și Nicolae Dobrin.

„Eroul de la Lisabona”, așa cum a fost numit Grigore Ciupitu, a fost invitatul special al oltenilor la derby-ul cu FCSB. Fosta legendă din Bănie a dat lovitura de start în fața unui stadion arhiplin. A dezvăluit la Playsport Live că emoțiile din timpul evenimentului nu se compară nici cu cele din marile meciuri cu Benfica Lisabona.

Grigore Ciupitu a ales între Gică Hagi, Ilie Balaci și Nicolae Dobrin

Microbiștii din România au, de acum, un nou răspuns în marea dilemă a fotbalului românesc. Gică Hagi este numit „Regele” fotbalului românesc, dar mulți cred că actualul manager de la Farul Constanța a fost depășit în valoare de Nicolae Dobrin sau de Ilie Balaci. Grigore Ciupitu, fost component al Craiovei Maxima, crede că Balaci i-a depășit pe cei doi foști adversari.

„Nelu Oblemenco parcă a făcut parte din altă generație. Gică Hagi, Ilie Balaci și cu Dobrin parcă au dat nas în nas.

Dar eu vin cu niște argumente, atunci când fac clasamentul ăsta. Jocul de fotbal are trei faze, deposedarea, construcția și finalizarea.

Ilie Balaci le-a avut pe toate trei, pe când ceilalți doi nu le-au avut pe toate trei”, a declarat Grigore Ciupitu la Playsport Live.

„Reghecampf a avut opinteli la Craiova”

Grigore Ciupitu speră ca Universitatea Craiova să readucă titlul în Bănie. Ultima dată când oltenii au câștigat Liga 1 a fost în 1991. Toate speranțele se leagă acum de Laurențiu Reghecampf.

„Ca antrenor, despre Reghecampf am o impresie bună. A demonstrat ca are calitate. A câștigat și cu Steaua (FCSB – n.r.), a câștigat și prin Golf. Dar la Craiova… este așa un parcurs în care a avut niște opinteli. De ce? Nu știu..

Părerea mea este că încă nu s-a ajuns la un nivel al jucătorilor, al lotului Universității, să atace campionatul. Să sperăm că Sorin Cârțu va face în așa fel… Trebuie să îți faci un lot și să ataci marea performanță”, a mai spus cel supranumit „Eroul de la Lisabona”.

S-a ridicat părul pe mine numai când am privit. Când am ajuns în mijlocul arenei, a fost așa ceva ce nu poate fi descris. A fost extraordinar, inimaginabil. Am prins lovitura de începere a jocului la acest meci extreordinar. Au fost 30 de mii de oameni.
Pot să spun că am făcut așa o paralelă între cei 50 de mii de oameni care veneau la calificările noastre. Am avut mai multe emoții la jocul asta decât la Lisabona”,
Grigore Ciupitu, după ce a dat lovitura de start la Universitatea Craiova – FCSB