VIDEO. Imagini incredibile. După Șumudică, încă un antrenor e dat afară de paznici. Scene ireale la Brașov

Autori: Dumitru Adrian, Cătălin Mureșanu / 05.10.2021, 11:23
VIDEO. Imagini incredibile. După Șumudică, încă un antrenor e dat afară de paznici. Scene ireale la Brașov

Fotbalul românesc cunoaște un nou trend, iar antrenorii sunt dați afară din club și înștiințați că nu mai au ce să caute la antrenamente de paznici. După celebrul caz al lui Marius Șumudică de la CFR Cluj, episodul se repetă, la aproximativ o lună distanță, și la Brașov.

„Nu vă e rușine să nu mă lăsați?”

Iar victimă este, ca și în cazul lui Șumudică, un antrenor cu un CV în fotbalul românesc. Ilie Stan, una dintre fostele glorii ale Stelei, a fost blocat la intrare pe stadionul din Brașov de către paznicii clubului.

„Nu vă e rușine să nu mă lăsați să intru?”, se aude, pe fundalul filmulețului primit de Playsport, Ilie Stan. Mai mult, antrenorul nu a fost lăsat de conducere, prin paznici, să nu intre la antrenamentul echipei antrenate de el.

Situație incredibilă la Brașov

Conform surselor Playsport, disensiunile între antrenorul lui FC Brașov SR și conducerea clubului au atins un asemenea nivel încât antrenorul refuză inclusiv clauza de reziliere.

Ilie Stan și-a justificat decizia în fața apropiaților afirmând că dorește să continuie munca depusă până în momentul de față. Clauza de reziliere a lui Ilie Stan se învârte în jurul sumei de 10.000 de euro.

Ioan Mărginean a oferit prima declarație despre caz.

„Am avut un contract cu domnul Ilie Stan pe care l-am reziliat unilateral. Apoi am înregistrat rezilierea în jurul orelor 11:30, la Federația Română de fotbal. I-am trimis pe WhatsApp, mail și curier rapid, apoi i-am permis, la cererea dânsului, să vină la antrenament și să își ia la revedere de la băieți. Am crezut că ne-am înțeles, însă, se pare că nu s-a întâmplat asta.

Între bat despre situația pe care Playsport a scos-o în evidență, răspunsul a fost tranșant.

„Ordinul în dă comandantul. Comandantul sunt eu!”

Cazul Ilie Stan e al doilea în fotbalul românesc în ultimele două luni

Problemele pe care le întâmpină Ilie Stan la Brașov survin la doar câteva săptămâni după ce Marius Șumudică a pățit același lucru la campioana României, CFR Cluj. La momentul respectiv, imaginile au făcut deliciul microbiștilor, dar au scos în față un comportament vehement criticat de specialiștii din fotbal.

În ziua în care i s-a interzis să mai participe la antrenament, Marius Şumudică avea programat o ședință de pregătire, la ora 11:00.  Însă,  Neluţu Varga a decis de unul singur ca antrenamentul să fie mutat la ora 17:00.

Decizia l-a luat prin surprindere pe Marius Şumudică, cel care la ora 10:00 s-a prezentat la baza de antrenament. Însă paznici i-au blocat intrarea în cantonament.

”Eu sunt antrenorul echipei. La ora 10 trebuia să fiu la antrenament. Vă rog frumos să-mi dați voie. Dacă aveți vreun ordin, eu mă conformez. Filmez că nu m-ați lăsat să intru”, a fost reacția lui Şumudică.

Ulterior, la baza de pregătire s-au prezentat și câțiva jucători, însă nici aceștia n-au fost lăsați să intre în cantonament.