VIDEO | Imaginile anului vin din Liga a 3-a din Germania. Renașterea unui club istoric a adus o audiență-record în fotbal

Olteanu Ștefan / 26.04.2022, 11:06
VIDEO | Imaginile anului vin din Liga a 3-a din Germania. Renașterea unui club istoric a adus o audiență-record în fotbal

Imaginile anului vin de la duelul FC Kaiserslautern – Saarbrucken, din Liga a 3-a din Germania. Partida a avut loc pe 17 aprilie, iar în tribunele arenei „Fritz-Walter” s-au aflat nu mai puțin de 46.895 de suporteri. O asistență care ar face invidios orice derby din Liga 1 a României.

FC Kaiserslautern se pregătește de revenirea pe prima scenă a fotbalului! Imaginile anului vin din Liga a 3-a din Germania

FC Kaiserslautern a oferit imaginile anului pe data de 17 aprilie, când a fost protagonista unui duel spectaculos din Liga a 3-a din Germania.

Înființată în anul 1900, cu patru titluri câștigate în Bundesliga, sfert-finalistă în Liga Campionilor și semifinalistă în Cupa UEFA, FC Kaiserslautern este una dintre echipele de tradiție din fotbalul german.

Însă, în 2018 a retrodragat pentru prima oară în instorie în Liga a 3-a și a frânt inimile a zeci de mii de fani. După patru sezoane de chin în eșalonul al treilea, FC Kaiserslautern își anunță promovarea și fanii demonstrează cu vârf și îndersat de ce elita fotbalului german i-a dus dorul echipei de pe „Fritz-Walter”.

Pe 17 aprilie, la derby-ul cu Saarbrucken, arena celor de la FC Kaiserslautern a fost plină ochi și atmosfera a fost una absolut senzațională.

Kayser a deschis rapid scorul, însă în finalul primei reprize a primit un cartonaș roșu și a fost nevoită să joace în inferioritate numerică. Chiar și așa, FC Kaiserslautern a fost împinsă de la spate de suporteri și a continuat să fie echipa mai bună, iar în repriza secundă a mai punctat de două ori, reușind să se impună cu 3-1.

Imaginile de la derby-ul cu Saarbrucken au făcut rapid înconjurul lumii și internauții s-au declarat plăcut impresionați de atmosfera care a putut fi prezentă la un meci de Liga a 3-a. Spre exemplu, în România, abia un derby de tradiție din Liga 1 poate visa la o asemenea asistență.

Suporterii lui FC Kaiserslautern au impresionat și în runda precedentă. 7.500 de fani au făcut deplasarea la Wehen

FC Kaiserslautern este pe locul secund în Liga a 3-a din Germania, cu 63 de puncte. Cu două etape înainte de finalul campionatului, echipa are mari emoții în ceea ce privește promovarea. Primele două poziții promovează direct în Liga a 2-a, însă în spatele lui Kaiserslautern este la doar două puncte distanță Braunschweig.

Kaiserslautern a cedat în runda precedentă, scor 1-2 în deplasare cu Wehen, sub privirile a 7.500 de suporteri ai săi.

În schimb, Braunschweig nu și-a disputat încă duelul din runda cu numărul 33. Ea va întâlni liderul Magdeburg, care conduce clasamentul cu 72 de puncte.

În acest context, lupta la promovare va rămâne deschisă și în ultimele două etape ale sezonului.

Clasamentul din Liga a 3-a a Germaniei
Clasamentul din Liga a 3-a a Germaniei

EXCLUSIV. Cum a pierdut Marcel Răducanu sute de mii de euro în Germania. „M-au păcălit!”.