VIDEO Liverpool, victorie uriașă cu Manchester City, împotriva calculelor hârtiei. Haaland nu a mișcat în fața lui Van Dijk

Gabriel-Alexandru Ioniță 16.10.2022, 21:40
VIDEO Liverpool, victorie uriașă cu Manchester City, împotriva calculelor hârtiei. Haaland nu a mișcat în fața lui Van Dijk

Liverpool pornea ca outsider în fața lui Manchester City înaintea meciului de pe Anfield Road, din etapa cu numărul 11 din Premier League. Campioana Angliei se afla într-o formă de zile mari, cu un Erling Haaland pur și simplu letal în fața porții. În vreme ce echipa antrenată de Jurgen Klopp se afla doar pe locul 11 în clasament înaintea meciului.

Liverpool, victorie de senzație cu Manchester City, contrar tuturor așteptărilor

„Cormoranii” au reușit însă să dea peste cap calculele hârtiei, ajutați, și de această dată, de atmosfera de senzație făcută de fani. A fost mai mult un meci de luptă, care a rămas puțin dator din punctul de vedere al spectacolului așteptat.

Manchester City a controlat, cum era de așteptat, posesia și a avut mai multe șuturi pe spațiul porții, 6, față de două ale lui Liverpool. „Cetățenii” nu au reușit însă să marcheze, într-un meci în care Erling Haaland a fost ținut excelent sub control de Virgil Van Dijk.

Mohamed Salah a dat lovitura în minutul 76, după ce a fost lăsat singur cu portarul Ederson de o lansare a propriului goalkeeper, Alisson Becker. Egipteanul, care anterior ratase o astfel de ocazie, nu a mai iertat de această dată și l-a „executat” cu calm pe portarul brazilian al lui Manchester City. El a profitat și de o eroare a fundașului dreapta portughez Joao Cancelo.

După gol, tensiunea a atins pur și simplu cote stratosferice pe Anfield Road. Iar Jurgen Klopp a cedat și a fost eliminat de arbitrul Anthony Taylor în minutul 86 pentru proteste. S-a terminat însă bine pentru echipa sa, în ciuda presiunii uriașe puse de City pe final.

„Cormoranii” speră din nou la Top 4, „cetățenii” au pierdut puțin contactul cu primul loc

În urma acestui rezultat, Liverpool s-a apropiat de locurile ce asigură prezența în ediția viitoare de UEFA Champions League. În acest moment, distanța de la „cormorani” până la locul 4, ocupat de Chelsea, este de 6 puncte.

De partea cealaltă, Manchester City a pierdut momentan contactul cu liderul Arsenal. „Tunarii” se impuseseră anterior pe terenul celor de la Leeds United cu scorul de 1-0. După această etapă, diferența dintre cele două prime clasate este de 4 puncte. Ambele au jucat câte 10 meciuri. Podiumul din Premier League este încheiat de Tottenham. Echipa antrenată de Antonio Conte are tot 23 de puncte după 10 etape, la fel ca Manchester City.

Urmăriți Playsport.ro și pe