VIDEO. Medvedev este noul campion de la US Open. Djokovic, surclasat de nr. 2 ATP

Autor: Simion Andrei / 13.09.2021, 07:45
VIDEO. Medvedev este noul campion de la US Open. Djokovic, surclasat de nr. 2 ATP

Daniil Medvedev i-a furat visul lui Novak Djokovic și este campionul de anul acesta de la US Open. Medveded (25 de ani, 2 ATP) l-a învins clar în finală pe Novak Djokovic (34 de ani, 1 ATP), scor 6-4, 6-4, 6-4.

Daniil Medvedev a devenit primul jucător al generației „NextGen” care cucerește un titlu de Grand Slam. Rusul a avut un parcurs perfect la US Open, cedând un singur set pe durata întregului turneu, în „sferturi”. Și acesta dintr-o lipsă de concentrare, contra olandezului Botic Van De Zandschulp (117 ATP)

Finala de pe „Arthur Ashe” nu a avut istoric. Presiunea și timpul suplimentar petrecut pe teren în ultimele două săptămâni și-au spus cuvântul în cazul lui Djokovic. Nole s-ar fi desprins în fruntea clasamentului all-time al titlurilor de anvergură. Împarte acum prima poziție cu Roger Federer și Rafael Nadal, cu câte 20 de distincții.

Djokovic, de nerecunoscut

Medvedev a avut un meci perfect. Servele au fost excelent. Pe lângă acest aspect, Medvedev a avut 16 ași și un procentaj de 81% al punctelor câștigate cu prima minge. A controlat schimburile de forță, din spatele terenului, și a avut nervii tari la cele 5 mingi de break avute de Nole.

Nole a fost lipsit de inspirație în preajma fileului. A avut și mai multe momente de cădere nervoasă. În setul secund a rupt racheta, după un moment controversat, care ar fi putut schimba soarta finalei.

În momentul unei mingi de break, Djokovic a returnat bine, în corpul adversarului. Arbitrul de scaun a oprit raliul, din cauza unui telefon care a sunat în arenă.

Medvedev a terminat și mai bine față, neratând cu forehand-ul nicioadată când a avut ocazia.