VIDEO. Nu rata emisiunea „PlayMaker” din această seară! Discutăm despre meciurile din cupele europene și tragem concluziile după victoria cu Honduras de la Olimpiadă

Gabriel-Alexandru Ioniță / 23.07.2021, 17:59

Nu rata emisiunea „PlayMaker” din această seară! Discutăm despre meciurile din cupele europene și tragem concluziile după victoria cu Honduras de la Olimpiadă. Echipele românești nu au arătat deloc bine în meciurile din prima manșă a turului doi preliminar din UEFA Europa Conference League. FCSB, Universitatea Craiova și Sepsi au marcat în total un singur gol împotriva unor adversari destul de modești.

Echipa antrenată de Dinu Todoran a învins cu 1-0 pe Shakhter Karagandy grație golului marcat de Andrei Cordea pe finalul primei reprize. Roș-albaștrii au tremurat însă pe final. Atunci când ocupanta locului 11 în prima ligă din Kazahstan a ratat câteva ocazii, dintre care una cu adevărat uriașă. Universitatea Craiova a pierdut rușinos în deplasare în Albania împotriva celor de la KF Laci, scor 0-1. Sepsi Sfântu Gheorghe a avut o prestație decentă în Slovacia. Jucătorii lui Leo Grozavu au terminat la egalitate, scor 0-0, primul meci din istoria clubului în cupele europene împotriva celor de la Spartak Trnava.

VIDEO. Nu rata emisiunea „PlayMaker” din această seară! Discutăm despre meciurile din cupele europene și tragem concluziile după victoria cu Honduras de la Olimpiadă

Sorin Chiriac și Cătălin Mureșanu vor analiza prestațiile echipelor românești în Conference League. Dar și pe cea a campioanei CFR, care s-a chinuit îngrozitor în Gibraltar cu cei de la Lincoln Red Imps în turul doi preliminar din UEFA Champions League. Clujenii s-au impus cu 2-1 prin dubla reușită de Gabriel Debeljuh, după ce la pauză campioana Gibraltarului a condus cu 1-0.

Interesant de remarcat este faptul că aceste meciuri extrem de slabe ale echipelor românești vin după ce ele au refuzat să dea jucători la naționala olimpică a României. Motivul invocat de oficialii cluburilor a fost că vor să se pregătească pentru meciurile din preliminariile cupelor europene. Iar rezultatul deciziei lor s-a văzut din plin în meciul de debut al României la competiția olimpică de la Tokyo. Jucătorii lui Mirel Rădoi s-au chinuit teribil în fața celor din Honduras. România s-a impus la limită cu 1-0 în urma unui autogol marcat de unul dintre jucătorii naționalei din America Centrală.

Regretele Federației Române de Fotbal în legătură cu această problemă

Acest aspect a fost subliniat și de Mihai Stoichiță. După meci, directorul tehnic de la FRF s-a arătat foarte supărat pe decizia cluburilor importante din Liga 1 de a nu trimite jucători în Japonia. El a spus că România chiar avea șanse mari la o medalie dacă Rădoi s-ar fi putut baza pe toți jucătorii pe care i-a dorit inițial.

Acești tineri băieți cred că pot fi convinși de Mirel că, cu un pic de suferință putem să ajungem sus. Eram siguri de o medalie în cazul în care am fi respectat mai mult această competiție. Nu ar trebui să desconsiderăm o competiție în care Spania aduce șapte titulari din naționala mare.

Dacă am fi avut un lot definit și nu tot timpul supus unor decizii de ultimă oră, probabil că am fi fost îndreptățiți sigur să tânjim după o medalie. Eu am mare încredere în ei, pentru că îi cunosc”, a spus Stoichiță după meci la TVR.