VIDEO. Omagiu adus de FIFA lui Gică Hagi! Au trecut 27 de ani de la unul dintre cele mai spectaculoase goluri ale „Regelui”: „Nu există dubiu!”

Giosanu Catinca 19.06.2021, 15:11
VIDEO. Omagiu adus de FIFA lui Gică Hagi! Au trecut 27 de ani de la unul dintre cele mai spectaculoase goluri ale „Regelui”: „Nu există dubiu!”

Gică Hagi este considerat de mulți cel mai mare fotbalist român din istorie. Tocmai de aceea, FIFA i-a adus un omagiu. Au trecut 27 de ani de la unul dintre cele mai spectaculoase goluri ale „Regelui”.

Omagiu adus de FIFA lui Gică Hagi!

Gheorghe Hagi a fost cel mai bun playmaker de la Cupa Mondială 1994 desfășurată în Statele Unite ale Americii, acela fiind momentul în care mijlocașul ofensiv a prins vârful de formă al carierei sale. O performanță imensă, reușită doar de câțiva jucători emblematici în istoria fotbalului, la acel turneu, Hagi a fost comparat cu nivelul lui Diego Maradona din 1986.

”Regele” fotbalului românesc a dezvăluit, la un moment dat, că a fost la un pas să câștige Balonul de Aur în 1994. Conform spuselor tehnicianului român, acest lucru s-ar fi întâmplat dacă România reușea să elimine Suedia în sferturile Mondialului american. Din păcate, fantasticii „tricolori” din „Generația de Aur” s-au înclinat la penalty-uri în fața nordicilor.

Înaintea meciului cu Suedia, din sferturi, a venit la mine un oficial FIFA și mi-a spus că, dacă reușim să ne batem și să ne calificăm, voi lua Balonul de Aur. Pe locul doi ar fi fost Romario, pe trei Stoichkov și Baggio”, a dezvăluit Hagi, într-un interviu acordat pentru Sports Festival.

Au trecut 27 de ani de la unul dintre cele mai spectaculoase goluri ale „Regelui”: „Nu există dubiu!”

În 1994, Balonul de Aur a fost câștigat de Hristo Stoichkov. Bulgarul a fost urmat în clasamentul final de Roberto Baggio și Paolo Maldini. Gică Hagi s-a situat pe locul 4, la egalitate cu suedezul Tomas Brolin, dar peste nume precum Jurgen Klinsmann, Thomas Ravelli sau Marcel Desailly.

Gheorghe Hagi a reprezentat motorul naționalei Romniei din care făceau parte fotbaliști valoroși, antrenați deplin din punct de vedere tehnico-tactic, împreună formând un grup solid, pregătit pentru marea performanță. Tocmai de aceea, reprezentanții FIFA i-au adus un omagiu pe contul oficial de socializare.

 

Respectivul turneu a înregistrat cea mai mare audiență de spectatori în tribune. Competiția a fost urmărită de nu mai puțin de 3.597.042 de suporteri. Adică, o medie de 69.174 de fani pentru fiecare meci disputat. La acel moment, pe teren vedeai numai jucători de legendă. De exdemplu Brolin, Stoichkov, Baggio, Maldini, Bebeto, Batistuta sau Maradona. La final, cel mai bun urma să fie ales Romario. Asta, datorită titlului cucerit cu selecționata cariocas. Totul, pentru că statistic, jucătorul turneului a fost Gheorghe Hagi.