VIDEO. Incidente la România – Grecia. Peluza Sud Steaua și Jandarmeria s-au bătut pe scările de pe arena din Ghencea

Gabriel-Alexandru Ioniță 26.03.2022, 09:20
VIDEO. Incidente la România – Grecia. Peluza Sud Steaua și Jandarmeria s-au bătut pe scările de pe arena din Ghencea

Peluza Sud Steaua a fost prezentă în număr foarte mare la meciul amical pe care România l-a jucat, chiar pe stadionul din Ghencea, contra Greciei. Ultrașii care susțin CSA Steaua au fost foarte activi, au încurajat echipa națională, dar au și generat câteva momente controversate, atât în timpul meciului, cât și la finalul acestuia.

În primul rând, ei au afișat un banner cu mesajul: „Vrem Steaua în A!”, inițiativă care a fost considerată de unii nepotrivită, în contextul în care era vorba de un meci al naționalei României.

VIDEO. Peluza Sud Steaua, bătaie cu jandarmii la finalul meciului România – Grecia

De asemenea, Peluza Sud Steaua i-a fluierat pe jucătorii de la FCSB, în special pe Octavian Popescu, în momentul în care aceștia au fost introduși pe teren. Dar și la aproape fiecare atingere de minge. Mai mult, ei au scandat pe toată durata meciului trivialități la adresa lui Răzvan Burleanu și a conducerii FRF.

Totul a culminat la finalul partidei. Atunci, când se pregăteau să părăsească stadionul, suporterii steliști s-au luat la bătaie cu jandarmii, din motive încă necunoscute în mod oficial. Totul s-a petrecut pe scara care duce de la inelul doi al Peluzei Sud a stadionului din Ghencea spre cel inferior.

Din primele informații, care însă nu au fost confirmate încă oficial, Jandarmeria ar fi efectuat trei arestări în urma acestor incidente. Sursele PlaySport au luat legătura cu câțiva suporteri implicați în acest scandal.

Aceștia au susținut că Jandarmeria nu le-a permis să părăsească stadionul imediat după fluierul final. Așa cum s-a întâmplat în cazul fanilor aflați la inelul 1 al arenei din Ghencea. Mai mult, în această perioadă, steliștilor li s-ar fi interzis accesul la toalete sau apă. Iar aceștia doar ar fi reacționat la aceste provocări.

Edi Iordănescu, extrem de supărat pe ultrașii steliști

Selecționerul s-a arătat foarte deranjat de faptul că Octavian Popescu, aflat la debutul pentru națională, a fost fluierat de fanii din Peluza Sud Steaua.

Sunt lucruri pe care nu le pot stăpâni, nu cred că dacă jucam pe alt stadion era altceva. Fanii sunt foarte supărați pe federație, este o stare care se propagă de ceva timp. Noi trebuie să recâștigăm fanii prin joc, prin rezultate, va dura ceva timp. Dar eram conștient că există acest război, nu avem ce face acum.

Recunosc, aveam alte așteptări, mai ales că am și eu un trecut aici, dar asta este situația. Mai rău este că au huiduit și un jucător. Este un debutant, eu știu că fanii au conflictele lor, dar asta nu este normal”, a spus Edi Iordănescu la conferința de presă de după meci.

Fanii CSA Steaua, ironii la adresa rivalilor de la Peluza Nord FCSB. FRF și Mario Camora, luați la țintă. Mesajele suporterilor, la debutul lui Edi Iordănescu. FOTO