VIDEO: Prima reacție a lui Nicolae Negumereanu după ce a scris istorie pentru România în UFC și l-a învins pe Aleksa Camur: „Dumnezeu e mare și m-a ajutat.”

Olteanu Ștefan 20.06.2021, 09:28
VIDEO: Prima reacție a lui Nicolae Negumereanu după ce a scris istorie pentru România în UFC și l-a învins pe Aleksa Camur: „Dumnezeu e mare și m-a ajutat.”

Prima reacție a lui Nicolae Negumereanu după ce a scris istorie pentru România în UFC și l-a învins pe Aleksa Camur. Lupta dintre sportivul nostru și americanul Aleksa Camur a avut loc în această noapte, la Las Vegas. Deși nu era pregătit fizic 100%, Nicolae Negumereanu a reușit să câștige lupta la decizie și a devenit primul român care obține o victorie în istoria UFC.

VIDEO: Prima reacție a lui Nicolae Negumereanu după ce a scris istorie pentru România în UFC și l-a învins pe Aleksa Camur: „Dumnezeu e mare și m-a ajutat.”

Prima reacție a lui Nicolae Negumereanu după ce a scris istorie pentru România în UFC și l-a învins pe Aleksa Camur. Brașoveanul în vârstă de 26 de ani s-a impus în fața sportivului american, la capătul unei lupte de trei runde care s-a încheiat la decizie. Doi dintre cei trei arbitri i-au acordat victoria lui Negumereanu și acesta a devenit primul român care obține o victorie în UFC:

Lupta a fost puțin dificilă. Mă așteptam să fie puțin mai ușoară. Vreau să îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru că am câștigat această luptă, sunt mulțumit de parcursul meu. Îmi doream să câștig mult mai repede și mai ușor meciul. Dar ținând cont că înainte cu 3 luni de meci m-am operat la genunchi de menisc și recuperarea a fost undeva la o lună de zile… În timpul ăsta am făcut doar forță, tracțiuni cu greutăți. Țînând cont de toate astea, am câștigat și cum am spus, îi mulțumesc lui Dumnezeu, sunt mulțumit de luptă, atât.

După ce m-am operat, am făcut doar recuperare o lună de zile, apoi am început antrenamentele ușor. Cu o lună jumătate în urmă am venit să mă antrenez la institut. Am reușit să mă antrenez destul de bine aici.
Mă așteptăm să câștig. De când am terminat lupta, eram 100% sigur că o să câștig”, a spus lutpătorul român.

Nicolae Negumereanu: „Fizic nu eram 100%, dar Dumnezeu m-a ajutat să câștig!”

În continuare, Nicolae Negumereanu a vorbit și despre planurile sale de viitor în cea mai mare promoție de arte marțiale mixte, UFC:

Dorința mea a fost 100% să câștig. Fizic nu am fost pregătit 100%. Pentru că ultimele 3 luni nu au decurs exact cum mi-am dorit eu, dar Dumnezeu e mare și m-a ajutat să câștig această luptă.

Am simțit să îl încurajez pe adversarul meu, știind că și el e la fel de tânăr ca mine. La fel și el își dorește să ajungă în vârf ca mine. Victoria mea e cumva durerea lui și m-am pus puțin în pielea lui, de aceea am mers să îl felicit.

Am venit în Las Vegas strict pentru meciul acesta, dar dacă UFC îmi permite să vin să mă antrenez aici, aș veni cu cea mai mare plăcere. E o bază de pregătire foarte bună. Pentru mine, „The Performance Institute” (n.r. – baza de antrenament a UFC) a însemnat raiul.

Într-un an, eu aș vrea să am undeva la 3-4 lupte. Acum depinde și de cum decurg luptele. Că dacă am nevoie de recuperare mai lungă, va dați seama că timpul crește…”

VIDEO. Prima victorie românească în UFC, pe tărâmul lui Conor McGregor! Nicolae Negumereanu a intrat în istorie

Premieră istorică în UFC, cea mai renumită promoție de arte marțiale mixte. Brașoveanul Nicolae Negumereanu este primul român care câștigă o luptă într-o gală UFC.
Negumereanu l-a învins pe americanul Aleksa Camur, în gala UFC on ESPN 25, la capătul unei lupte de trei runde. Doi arbitri i-au acordat victoria luptătorului român, la decizie, în timp ce al treilea l-a văzut învingător pe Aleksa Camur.
Câteva dintre cele mai importante momente ale luptei dintre Nicolae Negumereanu și Aleksa Camur pot fi văzute în clipul de mai jos.

Înaintea războiului cu Dustin Poirier, Conor McGregor și-a întors atenția către un luptător român! „Mesajul e pentru toți românii!”