VIDEO. Românul Valentin Mihăilă, „clientul” marelui Gianluigi Buffon. Ce a pățit mijlocașul la revenirea la Parma

Bordei Radu / 12.10.2021, 23:12
VIDEO. Românul Valentin Mihăilă, „clientul” marelui Gianluigi Buffon. Ce a pățit mijlocașul la revenirea la Parma

Valentin Mihăilă este una din vedetele celor de la Parma, echipă care aleargă după promovarea în Serie A. Emilianii au retrogradat în această vară, de aceea caută să revină cât mai repede în prima divizie. Enzo Maresca a fost însărcinat cu această misiune, dar startul nu este promițător.

Echipa lui Dennis Man și Valentin Mihăilă nu a bătut ultimele 4 partide și se află de abia pe locul 12. Cu toate acestea, patronii americani au încredere într-o formație plină de jucători tineri, de potențial. Aceștia trebuie să demonstreze că au valoare și să ajute clubul să progreseze. Iar Valentin Mihăilă este unul din jucătorii importanți în acest angrenaj.

Valentin Mihăilă, duel inedit cu marele Gigi Buffon. Cum a cedat în fața legendarului portar

Transferul lui Buffon, revenit la echipa unde s-a lansat în fotbalul mare, a fost o lovitură pentru club. Experiența lui uriașă paote ajuta pe tinerii colegi. Campionul mondial din 2006 cunoaște cum este să gestionezi meciurile cu miză uriașă, de aceea poate să fie un ajutor important pentru colegii săi. În plus, Buffon este responsabil și cu atmosfera la echipă. Are grijă ca jucătorii să se mai și destindă și să glumească, pentru a mai ieși din tensiunea partidelor.

Buffon tocmai a postat un clip în care apare cum provoacă la un duel de „piatră, hârtie, foarfece” pe colegii lui. Doar Valentin Mihăilă a fost îndeajuns de „curajos”. Cu toate acestea, fostul atacant al Craiovei nu a avut nicio șansă, în fața marelui Buffon. Jucătorul care a costat Parma 8 milioane de euro a pierdut, în uralele coechipierilor. Distracția a fost, totuși, pentru toată lumea.

Mai continuă Mihăilă la Parma? Internaționalul lui Rădoi are foarte multe oferte

Valentin Mihăilă ar putea să nu mai fie coleg mult timp cu Buffon, dar și cu Dennis Man. Fotbalistul român a atras privirea mai multor grupări, din Anglia, dar și din Germania. Viteza sa și potențialul viitor tentează mai multe formații, printre care și două echipe din Bundesliga. Eintracht Frankfurt și Hertha Berlin sunt nume importante în fotbalul german și acolo ar putea ajunge și Mihăilă.

Diamantul românesc, născut în 2000, a înscris două goluri și a reușit un assist în aceste prime șase meciuri jucate pentru Parma. Cine îl vrea pe Mihăilă va trebui să bage adânc mâna în buzunar. Parma nu va ceda ușor, dimpotrivă. Italienii nu vor să îl piardă pe jucător și vor solicita cam 20 de milioane de euro, se arată în presa de specialitate