VIDEO. Scandal la Dinamo – Oțelul! Galățenii, gazați de jandarmi în tribunele de la Clinceni. De la ce au plecat incidentele

Robert Zanfir Bădulescu Silvian 16.08.2022, 19:20

A fost scandal la Clinceni. Dinamo a primit vizita celor de la Oțelul Galați, într-un meci care a contat pentru runda a 2-a din Liga 2. Partida nu a fost scutită de incidente. Cele două galerii s-au „gratulat” reciproc, iar la pauza întâlnirii au intervenit și jandarmii. Oțelul a câștigat în cele din urmă cu 3-1.

UPDATE 19.50: Dinamo pierde primul meci din Liga 2. Echipa lui Ovidiu Burcă a fost învinsă de gălățeni, care au marcat prin Gorovei, 33, C. Maxim, 56 și Cîrjan, 66. Pentru gazde a marcat Buhăescu, în minutul 45+2. Dinamo a ratat și un penalty prin Neluț Roșu. Fostul jucător de la CFR Cluj a marcat inițial, dar golul a fost anulat. La a doua încercare, Dur – Bozoancă a parat lovitura.


A fost lume multă la Clinceni, la revederea dintre fanii lui Dinamo și mai vechile cunoștințe de la Oțelul. Oaspeții veneau după remiza cu Poli Iași, astfel că sperau într-o victorie care să le deschidă drumul către obiectivul anunțat de conducere: promovarea. De parte cealaltă, „haita” a debutat în Liga 2 cu o victorie în fața celor de la Progresul Spartac.

Scandal la Dinamo – Oțelul! Galățenii, gazați de jandarmi în tribunele de la Clinceni

Gorovei chiar a deschis scorul (Min.33), dar gazdele au revenit rapid în urma unei fazee superbe. Buhăescu a pus latul la o minge trimisă de Moura în fața porții (Min 45+2).

Imediat după intrarea echipelor la cabine, suporterii moldovenilor au amenințat că sar gardurile și s-au îndreptate amenințător spre câțiva dintre fanii dinamoviști plasați la una dintre tribune.

Jandarmii au strâns rândurile și chiar i-au gazat pe cei din primele rânduri. În cele din urmă, ultrașii gălățeni au revenit la locurile lor, iar tensiunea s-a stins.

Semnal de alarmă al lui Ovidiu Burcă

Antrenorul lui Dinamo a lansat un semnal de alarmă înaintea partidei. Ovidiu Burcă (42 de ani) le-a cerut jucătorilor să se ridice la nivelul adversarilor.

„Dinamo – Oțelul este un «clasic». Din păcate, se întâmplă la Liga 2. Oțelul e antrenată de un tehnician foarte bun. E unul dintre cei mai titrați antrenori din Liga 2, cu titlu câștigat.

Imprimă multă agresivitate echipei. Trebuie să ne ridicăm la nivelul Oțelului în ceea ce privește agresivitatea. Am avut o săptămână mai lungă, ceea ce a contat pentru că suntem într-un plin proces de pregătire, de formare al echipei, chiar dacă suntem în campionat.

Îi simt pe băieți pregătiți, motivați. Sper să ne ridicăm la dorințele pe care le au fanii. Vom lupta pentru fiecare centimetru de teren”, a declarat Ovidiu Burcă la conferința de presă.

Dinamo – Oțelul Galați 1-3. ECHIPELE DE START

Dinamo: Oncescu – Moura, Țone, Giafer, Buleică – Dudea, N. Roșu – Bordușanu, Bani, V. Lazăr – Buhăescu
Rezerve: Fara, I.Roșu, Țîră, Daniel Iglesias, G. Crețu, Cr. Ionescu, I. Bobea, A.Șerban, A. Florescu
Antrenor: Ovidiu Burcă

Oțelul: Dur-Bozoancă – Rus, Yabre, Ghiocel, Nedelea – Jardan, Adăscăliței, Gorovei – Miton, Cîrjan, Nica
Rezerve: A. Pop, Cireș, V. Markovic, Berisha, Farcaș, Maxim, Cisotti, Sîrghi, D.Ilie
Antrenor: Dorinel Munteanu