VIDEO – ȘOC. Sportivă lovită de antrenorul său român înainte de a intra în concurs la Jocurile Olimpice!

Bordei Radu 28.07.2021, 10:44
VIDEO – ȘOC. Sportivă lovită de antrenorul său român înainte de a intra în concurs la Jocurile Olimpice!

Un antrenor român este în mijlocul unuia din cele mai controversate momente, la Olimpiadă. Acesta a oferit un episod, care a surprins pe multă lume. Tehnicianul a găsit o metodă mai dură de a-și motiva sportiva.

S-a întîmplat la judo, acoli unde activează Claudiu Pusa. Acesta antrenează lotul național al Germaniei și incidentul a avut loc cu una din elevele sale. Judoka Martyna Trajdos a fost pălmuită de antrenor, chiar înainte de a intra în ring.

Palma n-a fost ruptă din Rai. În ciuda metodelor „speciale” de motivare ale lui Pusa, nemțoaica a fost eliminată

Gestul a fost menit să o motiveze pe judoka de 32 de ani. Matyna intra în competiție, contra unei rivale din Ungaria, Szofi Ozbas. Din păcate pentru nemțoaică, adversara a fost mai bună și judoka a părăsit competișia repede, fără a ajunge să se bată pentru medalie. Iar palma dată de antrenor, înaintea partidei, n-a avut efectul dorit.

Lumea s-a arătat revoltată de gestul tehnicianului cu origini române, dar în apărarea lui a sărit chiar Martyna. Aceasta a recunoscut că episodul face parte din ritualul lor de dinainte de un meci important. Doar că, de data aceasta, nu a funcționat.

Nu dați vina pe el, eu i-am cerut acest lucru. Nu vreau acum să se creadă cine știe ce, pentru că nu este cazul. Eu l-am rugat să facă asta, pentru că am nevoie să mă trezesc, să intru montată în meci. Din păcate, cred că trebuia o palmă mai tare, a anunțat sportiva, pe rețelele de socializare

Pusa, „vedetă” pe internet. „Nu vroiam să văd astfel de titluri în presă”

Judoka din Germania a intervenit după ce episodul a devenit viral pe internet. Sportiva regretă că acest incident va rămâne în memoria oamenilor, în loc de performanțele ei. Din păcate, din acest punct de vedere, foarte multe nu ar fi de povestit, după eliminarea ei prematură. Iar oamenii au rămas doar cu momentul inedit de dinaintea meciului.

Aș fi vrut să văd alte titluri, dar asta este situația. Vreau să repet că este un ritual al meu, antrenorul chiar nu are nicio vină. Asta i-am cerut pentru a mă putea pregăti, a lămurit situația judoka de 32 de ani.

Claudiu Pusa activează de mai mult timp în Germania. Antrenorul de judo s-a remarcat mai ales la nivel de juniori, unde a avut câteva rezultate importante. De aceea, Federația Germană a decis să îl promoveze, în 2016, la lotul național de senioare.

Urmăriți Playsport.ro și pe