VIDEO. Surpriză de la selecționerul Mutu! Tricolorii mici, așteptați cu muzică la hotel

Marian Cărăvan / 28.03.2021, 15:28
VIDEO. Surpriză de la selecționerul Mutu! Tricolorii mici, așteptați cu muzică la hotel

România U21 a triumfat în fața selecționate similare a Ungariei, la turneul final al Campionatului European de Tineret. E bucurie mare în delegația tricoloră, după victoria cu 2-1 în fața maghiarilor. Pe arena Uj Bozsik a răsunat refrenul preferat al băieților noștri. Și asta nu e tot. Învingătorii au avut parte de o mare surpriză. Surpriză de la selecționerul Mutu! „Tricolorii” mici, așteptați cu muzică la hotel.

Surpriză de la selecționerul Mutu! „Tricolorii” mici, așteptați cu muzică la hotel

Și-ar fi dorit să aibă suporterii alături, așa cum s-a întâmplat cu naționala U21 la precedentul turneu final. În urmă cu doi ani, „tricolorii” mici făceau senzație la Europeanul de Tineret din Italia și San Marino. Pregătită acum de Adrian Mutu, România U21 e decisă să scrie istorie și la turneul final din acest an. „Tricolorii” mici ne-au adus bucurie sâmbătă seara, după triumful în fața Ungariei, scor 2-1, care ne-a plasat temporar pe primul loc în Grupa A. Băieții au sărbătorit cum știu ei mai bine succesul. Pe arena Uj Bozsik a răsunat refrenul preferat al băieților noștri. Elevii lui Adrian Mutu s-au bucurat de victorie pe ritmuri de Ciuleandra. Sărbătoarea a continuat la hotelul unde era cazată delegația României. Surpriză de la selecționerul Mutu! Discursul său s-a încheiat în aplauzele fobaliștilor cu spirit de luptători.

Ați făcut exact ce trebuia să faceți. Sunt mândru de voi! Ați da totul, era un meci important. Dar ceea ce mă minunează cel mai tare, e spiritul acesta al vostru de luptă. Unitatea asta care există între voi, să nu o pierdeți. Băieți, ăsta-i spiritul vostru. Sunt mândru de voi! Felicitări”, a fost mesajul pe care l-a transmis Adrian Mutu elevilor săi.

Și surprizele nu s-au încheiat aici. Secundul lui Adrian Mutu le-a făcut o dedicație specială învingătorilor. La restaurantul hotelului unde erau adunați „tricolorii” mici au răsunat acordurile unei piese cunoscute, din țara de origine a lui Roberto Berruero, „Bella Ciao”. Atmosferă de voie bună și binemeritate clipe de destindere, după eforturile băieților în meciul contra Ungariei.

Euforia a trecut, urmează meciul cu Germania

România U21 a bifat prima victorie la turneul final al Europeanului de Tineret, competiție găzduită în aceste zile de Ungaria și Slovenia. „Tricolorii” mici au învins Ungaria, cu 2-1, după ce au fost conduși cu 1-0.

La Budapesta, pe stadionul Uj Bozsik, elevii lui Adrian Mutu au smuls sâmbătă seara trei puncte importante Ungariei. Maghiarii au jucat destul de dur şi au rămas în zece oameni în minutul 42, când Szoke a văzut al doilea galben după un fault la Ciobotariu.

Cu un om în plus, România a fost echipa mai bună în repriza secundă, dar şansa a fost de partea maghiarilor. În minutul 56, la un contraatac lansat după un fault nesancţionat la Haruţ, Ungaria a deschis scorul prin Csonka. Golul căzut împotriva cursului jocului nu i-a demoralizat însă pe tricolori.

Cursa de urmărire a României a dat rezultate în minutul 69, când Alexandru Măţan a driblat doi adversari şi a egalat cu un şut frumos la colţul lung. Golul unei victorii româneşti pe deplin meritate a căzut în minutul 87: aflat la locul potrivit în careul mic, Alex Paşcanu a trimis în poarta maghiară balonul deviat de Adi Petre.

În ultimul meci din Grupa A, România întâlnește Germania, marți, 30 martie, de la ora 19:00. E decisiv pentru calificarea „tricolorilor mici” în sferturile de finală ale Campioantului European de Tineret.

Asa arata clasamentul Grupei A inaintea meciurilor din ultima etapa
Asa arata clasamentul Grupei A inaintea meciurilor din ultima etapa