VIDEO. „Traian Băsescu a dat ordin să-i aresteze pe Giovanni Becali și Gică Popescu pentru a-l aduce pe Răzvan Burleanu”. Declarații halucinante făcute de Serghei Mizil

Olteanu Ștefan / 06.10.2021, 15:14

Invitat în cadrul unui podcast de pe Youtube, Serghei Mizil a dezvăluit că Traian Băsescu ar fi dat ordin să îi aresteze pe Giovanni Becali și Gică Popescu. Scopul principal al deciziei ar fi fost ca Răzvan Burleanu să câștige alegerile pentru președinția Federației Române de Fotbal din 2014.

Serghei Mizil, declarații halucinante: „Traian Băsescu a dat ordin să-i aresteze pe Giovanni Becali și Gică Popescu pentru a-l aduce pe Răzvan Burleanu”

Serghei Mizil a fost invitat în podcastul „Aproximativ Discuții cu Gojira”, unde a declarat că Traian Băsescu a dat ordin să îi aresteze pe Giovanni Becali și Gică Popescu în 2014. De asemenea, Serghei Mizil că tot scandalul „Dosarul transferurilor” a avut acest scop, însă Gică Popescu nu putea fi arestat singur.

Dosarul transferurilor a fost o vrăjeală făcută de domnul Băsescu. Ca să îl aducă pe Răzvan Burleanu. Stai puțin, de ce a avut Giovanni chestia aia? Gândește-te că el a mai cochetat cu foarte multe țări cu probleme. Era obișnuit. Cum poți să îl compari pe Giovanni Becali, care a avut o viață zbuciumată și așa, cum poți să îl compari cu Gică Popescu care a fost un sportiv de talie mondială. A fost un om chitit pe sport, un om fără vicii.

Și toată treaba a făcut-o Băsescu. Și ce a fost foarte dureros pentru ei șocul, mai ales pentru MM Stoica săracul, știi că înainte le-a dat NUP (n.r. – neînceperea urmăririi penale). Meme s-a dus în Franța, a făcut, a băut. După a candidat ăsta (n.r. – Gică Popescu). A zis nentu’ Traian că hâț și le-a făcut dosarele la toți și le-a dat la toți cu executare.
A fost foarte brusc totul. Unul din avocați era și avocatul lui Băsescu și avocatul lu’ ăsta. Și eram la o petrecere cu el și l-a chemat. I-a zis: „Bă, îi ia pe ai mei?”. Nu dăm nume. Și a zis: „Nu, îl ia pe Gigi din aeroport.”. Și după aia a spus: „Nu candida.”. Toată lumea spune acum asta. Dacă nu candida, era și acum bine mersi. Și nu putea să îl bage numai pe ăla”, a spus Serghei Mizil.

Gică Popescu, distrus cu bună știință

În anul 2014, Gică Popescu a fost condamnat la închisoare cu o zi înaintea alegerilor de la Federația Română de Fotbal, unde era favorit să câștige. Fostul internațional a fost unul dintre cei opt oameni de fotbal care au ajuns la închisoare în „Dosarul Transferurilor”. În același dosar au mai fost implicați George Copos, Victor Becali, Ioan Becali, Cristi Borcea, Mihai Stoica, Gigi Nețoiu și Jean Pădureanu. Mai mulți oameni din fotbal au făcut imediat o cerere de grațiere pentru Gică Popescu. Demersul a fost refuzat de președintele României, Traian Băsescu. Fostul interanațional a fost codamnat la 3 ani de închinsoare cu executare.
Mai multe detalii referitoare la condamnarea lui Gică Popescu din 2014 au fost dezvăluite de Liviu Dragnea. Fostul lider PSD a explicat cum fostul internațional a fost condamnat la ordin politic, pentru a nu fi ales președinte al Federației Române de Fotbal.

Îmi aduc aminte și de Gică Popescu, un om pe care îl respect, el a fost condamnat și dus la închisoare ca să nu câștige federația de fotbal. O spun asumat pentru că știu lucrul asta”, a declarat Liviu Dragnea pentru Realitatea.net.

Gică Popescu a răbufnit după erorile din Cupa României. „E rea intenție”.