VIDEO. Un nou invitat de excepție la „Fotbal Tango”. Legenda dinamovistă Costel Orac, alături de maestrul Marius Mitran

Gabriel-Alexandru Ioniță / 08.07.2021, 21:01

Un nou invitat de excepție la „Fotbal Tango”. Maestrul Marius Mitran l-a avut invitat pe fostul mare mijlocaș al lui Dinamo, Costel Orac. Cei doi au rememorat perioada de senzație pe care clubul din Ștefan cel Mare a avut-o în anii 80′. Și mai ales sezonul de grație 1983-1984, când Dinamo a eliminat din Cupa Campionilor Europeni pe Hamburg, deținătoarea trofeului de la acel moment.

În semifinale, Dinamo a pierdut în semifinale în fața lui Liverpool. Englezii s-au impus cu 1-0 în Anglia și cu 2-1 la București. Singurul gol al campioanei României de la acea vreme a fost marcat chiar de Costel Orac, în urma unei lovituri libere executate magistral.

VIDEO. Un nou invitat de excepție la „Fotbal Tango”. Legenda dinamovistă Costel Orac, alături de maestrul Marius Mitran

Recent, Costel Orac a vorbit despre acea întâlnire cu Liverpool. El a spus că Dinamo a dominat în meciul de la București, deși s-a jucat pe un teren extrem de dificil.

Cu Liverpool ne pare rău că am ratat o oportunitate foarte mare pentru club şi fotbalul românesc. Golul a venit cumva normal (acum 37 de ani) pentru că am mai avut două ocazii, două lovituri de pe partea mea, ca să spun așa. Din păcate n-a fost de mare folos acel gol pentru că nu am reuşit calificarea.

Am revăzut imaginile și am comentat cu colegii. Deși am jucat pe un teren foarte greu, iar englezii chiar se descurcau bine pe astfel de terenuri, comentam că i-am dominat şi aici, iar acolo am avut şi bară a lui Augustin, Ţălnar n-a reuşit să controleze mingea bine…

Nu am avut multe ocazii, dar nici eu nu prea au avut. La vremea respectivă nu doar că am jucat de la egal la egal cu o echipă importantă. Dar i-am şi dominat pe cei de la Liverpool”, a spus Orac pentru Digi Sport la împlinirea a 37 de ani de la acel moment.