Viktor Orban, spectator de lux la Sepsi – Olimpija Ljubljana. S-a strigat „Ria, Ria, Hungaria!”. Ministrul Eduard Novak, prezent în tribune. VIDEO

Robert Zanfir 21.07.2022, 23:32

Viktor Orban a fost în tribune la meciul din turul 2 preliminar din Conference League, dintre Sepsi OSK și Olimpija Ljubljana. Premierul Ungariei a fost aplaudat de spectatori, care au strigat „Ria, Ria, Hungaria”. La meci a participat și Ministrul Sportului Eduard Novak.

Sepsi s-a impus cu 3-1 în prima manșă a turului 2 preliminar al Conference League. Cristiano Bergodi și compania au fost conduși cu 1-0, dar au revenit pe un final incredibil. Victoria a fost prima obținută de gazde în cupele europene.

Viktor Orban, spectator de lux la Sepsi – Olimpija Ljubljana

Sepsi este la a doua participare în cupele europene. Clubul, susținut financiar de Guvernul controlat de Viktor Orban, a fost eliminat în sezonul trecut după eșecul la loviturile de departajare cu Spartak Trnava.

Au fost tribune pline la Covasna, iar de la meci nu a lipsit Viktor Orban. Premierul Ungariei a fost așteptat de patronul gazdelor, Laszlo Dioszegi. Orban s-a salutat cu fanii, a făcut selfi-uri cu tinerii prezenți în tribune și a purtat fularul lui Sepsi.

În tribune s-a strigat Ria, Ria, Hungaria. La meci a asistat și Eduard Novak, Ministrul Sporturilor din România.

Laszlo Dioszegi, despre finanțarea lui Sepsi de la Guvernul Ungariei

Recent, patronul lui Sepsi a fost acuzat de Dan Șucu, noul acționar al Rapidului, din cauza sponsorizărilor primite din partea Guvernului maghiar. Omul de afaceri din Covasna a spus că banii vin pentru infrastructură.

„Nu știu de unde a scos Șucu acest lucru și de ce consideră că nu poate fi sponsorizată o echipă sau nu se pot face contracte de sponsorizare. El a spus că Rapidul va avea buget de 7 milioane și anul următor 14 milioane, păi de unde vin banii dacă nu din sponsorizări? Sunt niște aiureli.

A vorbit în necunoștință de cauză, nu cred că a vorbit cu răutate. El a intrat acum în fotbal, știu că e patron la o firmă de mobilă. Eu știu că și Rapid, dacă vrea să aibă un buget, trebuie să aibă contract de sponsorizare.

La noi, banii au venit pentru infrastructură. Dacă ne uităm în România, toate stadioanele sunt făcute din bani publici. Dacă e statul român, maghiar sau turc, nu cred că e vreo problemă dacă sunt plătite taxe. Noi plătim două milioane taxe, 16% impozit pentru orice ban care intră.

Noi am primit bani pentru construirea stadionului, primim și pentru Academie, nu vine o sumă așa mare anual, de 3 milioane și ceva. Am primit 700.000 de euro anul trecut pentru Academie”, a declarat Laszlo Dioszegi, la Digisport.

Urmăriți Playsport.ro și pe