Virgil Van Dijk a văzut roșu și a făcut o criză de nervi. Cuvinte imposibil de reprodus la adresa arbitrilor. Cu greu a fost potolit

Alex Matei 27.08.2023, 20:25
Virgil Van Dijk a văzut roșu și a făcut o criză de nervi. Cuvinte imposibil de reprodus la adresa arbitrilor. Cu greu a fost potolit

Virgil Van Dijk (32 de ani) și-a ieșit din fire la meciul de azi din Premier League, Newcastle – Liverpool. ”Cormoranii” s-au impus pe final cu 2-1, după un meci în care au jucat o repriză și jumătate în 10 oameni.

Darwin Nunez a fost eroul trupei lui Klopp. Mai întâi a marcat golul egalizator, în minutul 81, după care a marcat  golul victoriei în minutul 90+3. Newcastle a pierdut cele trei puncte printre degete pentru că a prin golul lui Gordon (25) și a avut și om în plus după eliminarea lui Van Dijk, obținută tot de Gordon.

De ce a fost eliminat Van Dijk

Fundașul central al lui Liverpool a fost eliminat pentru un fault din postura ultimului apărător.

În minutul 27, la 120 de secunde după ca Gordon a deschis scorul, olandezul nu și-a calculat cum trebuie pașii și l-a faultat din spate pe același Gordon, iar arbitrul John Brooks a dictat, fără să discute, cartonașul roșu.

Van Dijk, care a simțit că intervenția sa nu a fost chiar una de manual, a strâmbat din nas după ce Gordon a căzut, dar se aștepta, probabil, cel mult la un cartonaș galben.

Brooks a considerat că faultul a fost comis ca ultim apărător și a acționat în consecință. Când a văzut ”roșu” în fața ochilor, Van Dijk a făcut o criză de nervi.

Fundașul s-a dus amenințător spre arbitru și i-a spus că nu a fost fault de eliminare, după care a scăpat și cuvinte greu de reprodus.

Van Dijk l-a înjurat pe arbitrul asistent

John Brooks a așteptat un semn din camera VAR, dar ”cormoranul” era în continuare turbat de furie. După ce decizia a fost validată, batavul și-a continuat tirada la adresa arbitrilor.

Într-un final a ajuns pe margine, a vorbit pe sub barbă cu Klopp, pentru a nu afla presa, după care a plecat la vestiare, dar nu înainte de se lua și de arbitrul de rezervă.

”F*ck off nu mă atinge”, a spus Van Dijk, după care a plecat nervos la cabine.

Urmăriți Playsport.ro și pe