Visul american nu a devenit realitate. De ce a picat transferul lui David Miculescu de la UTA în Statele Unite

Gabriel-Alexandru Ioniță / 08.04.2022, 14:28
Visul american nu a devenit realitate. De ce a picat transferul lui David Miculescu de la UTA în Statele Unite

Laszlo Balint, fostul antrenor de la UTA Arad, a dezvăluit că David Miculescu nu a mai ajuns în MLS doar din cauza faptului că el a refuzat transferul. Două cluburi din liga nord-americană de fotbal au fost interesate de tânărul de 20 de ani, Orlando City și FC Charlotte.

David Miculescu a refuzat transferul în MLS, deși detaliile dintre cluburi fuseseră puse la punct

Însă internaționalul român U21 nu a dorit să meargă să joace peste ocean și a dat peste cap planurile celor de la UTA, care se înțeleseseră cu una dintre cele două echipe. Laszlo Balint a explicat că David Miculescu și-a propus să facă pasul spre o echipă dintr-un campionat important din Europa și nu are de gând să renunțe la acest vis al său.

A fost un interes din partea celor de la FCSB, dar și o ofertă concretă de la un club important din MLS. Cele două echipe se înțeleseseră. Dar jucătorul a refuzat să plece în America. Era o sumă importantă pentru fotbalul românesc.

Își dorește să ajungă la un club important din Europa. Aceasta este ambiția lui. Pe undeva, este lăudabilă această atitudine a lui. Dar este și o presiune pe care și-o pune singur.

Pentru a face pasul către un club important din Europa, trebuie să fii foarte bun în România. E bine că are încredere în el, că este un jucător important la naționala U21. Are perspective, are statistica de partea lui. Eu îi doresc mult succes, pentru că eu cred că poate reuși”, a spus Laszlo Balint potrivit AS.ro.

Iar planul lui David Miculescu de a se transfera într-un campionat puternic din vestul Europei pare a fi mai mult decât plauzibil în acest moment. Pe lângă FCSB, el a mai fost vehiculat în această iarnă și la echipe precum Sassuolo, Bologna sau Deportivo Alaves.

Atacantul naționalei de tineret este extrem de încrezător în potențialul său

Recent, atacantul „Bătrânei Doamne” a vorbit despre așteptările pe care le are de la cariera sa și a confirmat că a decis să nu dea curs unor oferte care au venit pe numele său în iarnă.

Tot timpul mă simt bine la echipa națională. S-a făcut deja un grup puternic, mai ales că sunt jucători din campionat. Mi se pare un nivel mai ridicat la U21 decât în Liga 1, pentru că sunt meciuri internaționale. Se vede o diferență foarte mare.

Urmează să ajung cât mai departe, să ajung într-un campionat puternic din Europa și să fac față acolo. Da, au fost adevărate acele știri (n.r. – despre ofertele primite în iarnă), dar, împreună cu familia și impresarul meu, am luat decizia să rămân la Arad”, a spus David Miculescu pentru FRF TV.