Vlad Chiricheş a reuşit faza serii în Serie A. A intervenit salvator chiar în faţa lui Cristiano Ronaldo, dar a gafat la golul care a decis partida

Gabriel Eșanu 10.01.2021, 23:40
Vlad Chiricheş a reuşit faza serii în Serie A. A intervenit salvator chiar în faţa lui Cristiano Ronaldo, dar a gafat la golul care a decis partida

UPDATE, ora 23:40 / Juventus se impune în cele din urmă în faţa lui Sassuolo, scor 3-1. Vlad Chiricheş a fost înlocuit în minutul 87, la scurt timp după ce a gafat la golul prin care Juve a trecut în avantaj. Românul s-a temut că ar putea trimite mingea în propria poartă şi s-a ferit să intervină la o centrare. L-a derutat şi pe colegul său din centrul defensivei, iar Ramsey a profitat pentru a marca.

O fază care umbreşte o evoluţie altfel bună a lui Chiricheş, care mai greşise o singură dată. În minutul 74, când l-a scăpat pe Ronaldo, dar portughezul a ratat incredibil. Două minute mai târziu, românul se revanşa cu un blocaj în faţa lui Ramsey. Dar acelaşi galez a marcat pe final, pentru ca Ronaldo să stabilească scorul final la ultima fază a partidei.

Danilo este cel care reuşise deschiderea scorului, în minutul 51, pentru ca Defrel să egaleze în minutul 59. Asta deşi Sassuolo juca în inferioritate numerică încă din finalul primei părţi, după eliminarea lui Obiang. Datorită golurilor marcate pe final de Ramsey şi Ronaldo, Juve urcă pe locul patru în Serie A. La şapte puncte în spatele liderului AC Milan, faţă de care are un meci mai puţin disputat.


Vlad Chiricheş are un sezon excelent pentru Sassuolo, revelaţia sezonului în Serie A, în prezent pe locul 7. Fundaşul român se aşteaptă la un meci foarte complicat duminică seară, pe terenul celor de la Juventus. Îl are adversar direct chiar pe Cristiano Ronaldo, golgheterul campionatului şi unul dintre cei mai buni fotbalişti din lume. Totuşi, căpitanul naţionalei României nu s-a lăsat deloc intimidat de celebrul său adversar. Ba chiar l-a enervat la culme pe CR7 cu intervenţiile sale din prima repriză.

Vlad Chiricheş, două intervenţii de manual în faţa lui Cristiano Ronaldo. A avut şi un conflict cu Ramsey

Prima astfel de ocazie a fost chiar în primele minute ale partidei. Cristiano Ronaldo a încercat o pătrundere în viteză, dar s-a lovit de intervenţia foarte precisă a lui Chiricheş. Fundaşul român a intervenit cu mult curaj, chiar la marginea careului. A pus piciorul direct pe minge şi l-a deposedat pe starul portughez. Şi câteva minute mai târziu, fostul fotbalist al lui Napoli a avut o intervenţie foarte bună. A reuşit o centrare periculoasă, care părea să pună probleme defensivei lui Sassuolo. Partea a doua se anunţă dificilă pentru Sassuolo, după eliminarea lui Obiang din prelungirile primei reprize.

În minutul 25, Vlad Chiricheş a mai câştigat un duel cu Ronaldo. Portughezul a primit o pasă în adâncime şi spera să îşi pună în valoare viteza. Dar fundaşul român a reuşit să anticipeze, a rezistat în duelul de viteză, iar apoi a reuşit deposedarea cu un tackling perfect. Mai mult, nu a fost nici corner. Mingea l-a lovit pe Cristiano Ronaldo înainte de a părăsi terenul de joc. Chiricheş a fost destul de prezent şi pe faza de construcţie a lui Sassuolo, fără să greşească în poziţii cheie. A încerca şi o pasă filtrantă, pentru un coleg din ofensivă, dar acesta din urmă nu i-a sesizat intenţia.

Vlad Chiricheş a fost foarte eficient în faţa lui Ronaldo şi în luna iulie, în Sassuolo – Juventus 3-3. CR7 nu a fost printre marcatori atunci. Asta şi datorită unei intervenţii excelente a lui Chiricheş, într-o fază la limită. În partida de duminică, românul a avut un conflict cu Aaron Ramsey. Galezul a ripostat destul de violent la maracajul foarte strict al fundaşului de la Sassuolo. Ambii au scăpat de avertisment.

Vlad Chiricheş are 59 de selecţii pentru echipa naţională, pentru care a debutat în 2010. Dar a ratat ultimele cinci partide ale selecţionatei conduse de Mirel Rădoi, din cauza unei accidentări. A jucat ultima dată pentru „tricolori” în partida câştigată la Klagenfurt, contra Austriei, scor 3-2.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe