Vlad Chiricheș e ”noul șef” de la FCSB. Ce le-a spus jucătorilor înaintea partidei cu Oțelul. Video

Bogdan Solomon 30.07.2023, 15:53
Vlad Chiricheș e ”noul șef” de la FCSB. Ce le-a spus jucătorilor înaintea partidei cu Oțelul. Video

Nici nu a ajuns bine la FCSB, că Vlad Chiricheș a și devenit un adevărat lider al vestiarului. Stau mărturie cuvintele rostite în fața colegilor chiar înaintea partidei cu Oțelul.

Vlad Chiricheș face legea la FCSB. Ce le-a spus coechipierilor înaintea partidei cu Oțelul

De îndată ce jucătorii au ieșit de la vestiare și până să pătrundă pe tunelul spre gazon, fundașul central și-a luat în serios rolul de „șef” și le-a transmis tuturor un scurt mesaj, din dorința de a-i motiva înaintea fluierului de start.

Demersul său a avut succesul scontat, pentru că vicecampioana și-a trecut în cont fără mari emoții cea de-a treia victorie consecutivă pe plan intern, scor 2-0. Nu fără emoții, însă.

Gălățenii au irosit două ocazii importante, trimițând de fiecare dată mingea în bară, când erau conduși doar cu un gol, încurajați de penalty-ul ratat de Florinel Coman. Diferența a fost majorată abia în minutele de prelungiri, prin Andrea Compagno.

„Băieți, a început meciul, a început. Acum a început. Nu mai e timp după aia. A început meciul. Suntem bine, da? Ne încălzim bine. Haide!”, le-a spus Chiricheș colegilor. Și a continuat inclusiv în timp ce se aflau în tunelul care duce spre gazon: „A început meciul băieți, dăm drumul la treabă”.

Andrea Mandorlini, impresionat: „Un mare jucător”

Criticat după revenirea la FCSB, veteranul de 33 de ani a fost lăudat chiar de antrenorul uneia dintre rivale. Andrea Mandorlini s-a arătat impresionat de evoluțiile sale, în special în perioada petrecută în Italia, exprimându-și convingerea că transferul se va dovedi benefic pentru întreg fotbalul românesc, nu doar pentru roș-albaștri.

„Îl salut. Un mare jucător! Eu am văzut multe partide în Italia, la Cremonese, care era antrenată de un amic de-al meu, Davide Ballardini, care mi-a vorbit foarte frumos despre el. Un mare jucător, un mare om și sunt sigur că va face bine și va îmbunătăți o echipă puternică, cum e FCSB.

Campionatul românesc devine mai important pentru că s-a întors un jucător de faimă internațională și asta spune ceva despre campionatul românesc, care a punctat bine și în Europa. Este bine pentru fotbalul românesc”, a spus tehnicianul celor de la CFR Cluj.

Și Ilie Dumitrescu a avut cuvinte de laudă la adresa lui Chiricheș după meciul cu Oțelul Galați. Potrivit spuselor sale, acesta a dovedit încă de la debut că are calități superioare, chiar dacă a evoluat doar 60 de minute.

„Apropo de Chiricheș. Este nevoie de ritm. Nu l-am văzut să facă progresie cu mingea la picior. Primea mingea de la Dawa, putea să treacă de prima linie, dar nu a făcut-o. E la început, se vede că are calitate. Mă uitam la el cum căuta soluția”, a spus fostul mare internațional.

Urmăriți Playsport.ro și pe