Vlad Iacob sare în apărarea lui Ovidiu Burcă. Antrenorul lui Dinamo pare a avea o poziție sigură la echipă

Robert Zanfir 19.01.2023, 17:01
Vlad Iacob sare în apărarea lui Ovidiu Burcă. Antrenorul lui Dinamo pare a avea o poziție sigură la echipă

Vlad Iacob îl susține pe Ovidiu Burcă (42 de ani), în conflictul declanșat în vestiar de „puciștii” lui Dinamo. Administratorul special al clubului susține că jucătorii și-ar fi primit oricum restanțele salariale și că ar fi fost preveniți să nu recurgă la acțiuni de protest.

Oficialii lui Dinamo strâng rândurile după greva declanșată de jucătorii care și-au cerut drepturile salariale. Primul care a încercat să pună batista pe țambal a fost Răvan Zăvăleanu. Administratorul judiciar al clubului a declarat la Playsport Live că „nu e vorba despre grevă, e mult spus”. Imediat, a venit rândul lui Ovidiu Burcă. Antrenorul i-a pus la zid pe „puciști”: „Au stricat tot ce am construit”, a izbucnit tehnicianul „câinilor”. Nici Vlad Iacob nu face notă discordantă. Administratorul special îi ia apărarea omului număr 1 din vestiar.

Vlad Iacob sare în apărarea lui Ovidiu Burcă

Vlad Iacob susține că jucătorii nu ar fi trebuit să recurgă la acțiuni de protest, din moment ce au fost avertizați că vor fi probleme financiare, dar că acestea vor fi rezolvate, chiar dacă cu întârziere.

„Lucrurile nu stau chiar așa, antrenorul are tot dreptul să fie supărat. Am discutat cu jucătorii, am fost în permanent contact, i-am informat, ei știau situația încă din vară, așa cum Ovidiu Burcă a spus. A existat o ședință la care am participat personal, jucătorilor li s-a spus, li s-a prezentat situația clubului. Le-am spus că nu vom depăși întârzierile salariale care există în fotbalul românesc.

Undeva la aproximativ 30% din cluburile din Liga 1 au probleme mai mari cu salariile ca Dinamo. E o situație regretabilă, dar la Dinamo lucrurile nu stau chiar așa de rău. Noi, acum, avem aproximativ un salariu întârziat. Situația nu este chiar atât de neagră și jucătorii știau.

Cu sau fără protestul lor, banii i-ar fi primit luni! Ovidiu Burcă i-a rugat să nu recurgă la asemenea măsuri, înțeleg foarte bine de ce a făcut asta”, a spus Vlad Iacob la Sport Arena.

A pierdut Ovidiu Burcă vestiarul?

Dacă Burcă are sprijinul celor din club, foștii dinamoviști nu sunt de acord cu poziția antrenorului. Florin Prunea susține nici mai mult, nici mai puțin că este vorba de o ruptură intervenită în vestiarul echipei.

„Până acum mi s-a părut un băiat extrem de serios. Cred că este un antrenor foarte bun, își caută și el locul. A fost conducător la Rapid cu rezultate bune.

Rapidul este unde este și datorită lui, dar a greșit azi. Nu pot să înțeleg cum ca fost jucător să vii și să îți cerți jucătorii care nu au ce să pună pe masă și să îi faci în toate felurile. Nu sunt de acord nici cu poziția jucătorilor care nu trebuie să amestece partea financiară cu partea sportivă.

Au făcut acest lucru pentru că au avut mai multe discuții. Cred că cineva i-a mințit. Ei nu au salarii la nivelul Ligii 2. Sunt neplătiți de trei luni. Sunt jucători care au salariu de 1500 de euro sau mai puțin. E greu să se descurce trei luni. Mă miră poziția lui Burcă. Dacă eram jucător la Dinamo și Burcă intra în vestiar, îl întrebam ’Ce ai vrut să spui că nu avem voie să ne cerem drepturile?’. Eu cred că este o ruptură între antrenor și jucători”, a declarat Florin Prunea, la Digi Sport.

Urmăriți Playsport.ro și pe