Vladimir Putin, poziție surprinzătoare după ce Kasatkina a anunțat că e lesbiană. De ce se ferește liderul de la Kremlin să o pedepsească pe sportivă

Gabriel-Alexandru Ioniță / 24.07.2022, 08:41
Vladimir Putin, poziție surprinzătoare după ce Kasatkina a anunțat că e lesbiană. De ce se ferește liderul de la Kremlin să o pedepsească pe sportivă

În mod surprinzător, Vladimir Putin nu a reacționat public după ce Daria Kasatkina a dezvăluit faptul că este lesbiană. Și sunt șanse mari ca liderul de la Kremlin nici să nu facă nimic în acest sens. Cel puțin în perioada următoare. Iar Igor Kochetkov, un reprezentant al comunității LGBT, a explicat care sunt motivele din spatele acestei atitudini.

El a spus că, în contextul în care în Rusia drepturile comunității LGBT sunt practic inexistente, Daria Kasatkina, ocupanta locului 12 în clasamentul WTA, s-a erijat în apărătoarea oamenilor din această categorie. Ea este o sportivă de succes, care aduce beneficii importante de imagine Rusiei la nivel internațional. Iar acest lucru este extrem de important pentru Vladimir Putin.

Vladimir Putin s-ar teme de o posibilă dezbinare în societate dacă va condamna public stilul de viață al Dariei Kasatkina

Astfel, dacă ar condamna public stilul de viață ales de Kasatkina, președintele Federației Ruse nu ar face decât să și-i întoarcă împotriva sa pe simpatizanții, foarte numeroși de altfel, jucătoarei în vârstă de 25 de ani. Iar acest lucru ar duce la dezbinare în societatea rusă. Fapt clar de nedorit, mai ales în contextul în care această țară încă desfășoară un război în Ucraina.

Este pentru prima dată în istoria noastră când apare o vedetă incontestabilă a sportului de talia Kasatkinei și recunoaște că este lesbiană. În Rusia lui Putin sportul este întotdeauna politic. Kremlinul luptă pentru o unitate completă în societate în timpul războiului.

Dacă văd că un atac asupra minorităților sexuale va stârni discuții și dezbateri aprinse, liderii ruși se vor gândi de două ori înainte de a lansa unul. De aceea, apariția Kasatkinei are puterea reală de a preveni noi campanii homofobe”, a spus Igor Kochetkov potrivit The Guardian.

Ce a determinat-o pe rusoaică să facă acest pas

Daria Kasatkina a anunțat de curând că este lesbiană și că se află într-o relație cu patinatoarea Natalia Zabiianko. Ea a explicat că a ales să dezvăluie acest aspect al vieții sale pentru că a ajuns la concluzia că este singurul lucru care o poate face să fie împăcată cu sine.

Dacă am o iubită acum? Da! Nu am vorbit niciodată atât de deschis despre asta, în fața unei camere. Dar acum mă simt bine. Să te ferești pentru un timp atât de îndelungat e complicat. Trebuie să fii împăcat cu tine, ăsta e singurul lucru care contează”, a spus jucătoarea de tenis recent, citată de spaniolii de la Marca.

Vedetă națională, victima lui Vladimir Putin! Un hocheist de la echipa națională a Rusiei a fost ridicat de pe stradă