Voluntariul a ales! Pleacă Teja, vine un fost angajat al lui Becali la FCSB

Gabriel Eșanu 23.12.2020, 21:50
Voluntariul a ales! Pleacă Teja, vine un fost angajat al lui Becali la FCSB

Surpriză la FC Voluntari. Andone, favorit să preia echipa. Mihai Teja a plecat astăzi de la FC Voluntari, iar formația ilfoveană a demarat imediat negocierile pentru un nou antrenor. Marius Croitoru, Claudiu Niculescu și Bogdan Andone au fost cei vizați pentru a prelua postul vacant. Deși părea că pornește cu ultima șansă din acest grup, Andone pare a fi în cele din urmă alesul. Acesta ar urma să semneze în scurt timp. Conducerea clubului nu are prea mult timp la dispoziție, în condițiile în care sezonul se reia mai repede decât de obicei.

Surpriză la FC Voluntari. Andone are șanse mari să preia echipa

Varianta Marius Croitoru a fost mai degrabă o tatonare a terenului, deoarece acesta este sub contract cu FC Botoșani. Claudiu Niculescu este antrenorul care a realizat cele mai mari performanțe la FC Voluntari. A reușit să câștige Cupa României și Supercupa cu ilfovenii. Dar se pare că Bogdan Andone, cel care a început sezonul la Astra Giurgiu, i-a luat fața. Andone a fost campion cu giurgiuvenii, în 2016, ca secund al lui Marius Șumudică.

 „Mulțumim, Mihai Teja! FC Voluntari și staff-ul tehnic condus de Mihai Teja se despart după aproape un an de colaborare. Încheierea contractului dintre cele 2 părți a survenit astăzi și s-a produs pe cale amiabilă. Mihai Teja a fost instalat la cârma echipei noastre în luna ianuarie a acestui an, reușind să mențină FC Voluntari pe primă scenă a fotbalului românesc în sezonul 2019-2020.

Antrenorul în vârstă de 42 de ani a condus echipa noastră în 35 de partide , bilanțul său însumând 14 victorii, 5 rezultate de egalitate și 16 înfrângeri. Clubul nostru îi mulțumește pentru rezultate obținute și munca depusă și îi dorește mult succes în carieră!”, se anunță într-un comunicat al clubului FC Voluntari.

Bogdan Andone a fost campion cu Rapidul lui Lucescu în 1999. A antrenat FCSB în startul sezonului trecut

În cariera de jucător, Bogdan Andone a evoluat pentru Corvinul Hunedoara, Sportul Studențesc, FC Brașov, Rapid, Farul, Oțelul, Ferencvaros, Apollon Limassol, Alki Larnaka și Ermis. Cele mai bune performanțe le-a avut la Rapid, unde a și fost campion în 1999. Sub comanda lui Mircea Lucescu.

Bogdan Andone a antrenat-o și pe FCSB în startul sezonului trecut, după ce i-a fost secund chiar lui Mihai Teja la echipa lui Becali. La toate echipele pe care le-a pregătit, Andone a încercat să implementeze un stil ofensiv, bazat pe posesie. Ceea ce este de așteptat să se întâmple și la FC Voluntari.

În ultima etapă din 2020, FC Voluntari a remizat pe terenul lui FC Botoșani, scor 1-1. Și a ajuns la 15 puncte din primele 15 etape, ceea ce înseamnă un dezamăgitor loc 13 pentru formația ilfoveană. Debutul lui Bogdan Andone este programat pentru 12 ianuarie, într-o partidă la Mediaș, cu Gaz Metan.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe