„Vreau să fiți câini pe teren”. Marius Marin i-a luat locul lui Ionuț Radu în vestiarul României U21 înainte de meciul cu Olanda

Gabriel Peneș 25.03.2021, 12:12
„Vreau să fiți câini pe teren”. Marius Marin i-a luat locul lui Ionuț Radu în vestiarul României U21 înainte de meciul cu Olanda

„Vreau să fiți câini pe teren”. Marius Marin i-a luat locul lui Ionuț Radu în vestiarul României U21 înainte de meciul cu Olanda. Căpitanul naționalei de tineret a preluat rolul de lider al vestiarului tricolorilor mici. Marius Marin, mijlocașul lui Pisa, a avut un discurs motivațional ce a adus aminte de cel al lui Ionuț Radu, la Euro U21 din 2019.

„Vreau să fiți câini pe teren”

Moralul este esențial pentru orice jucător. Fără determinare și încredere, totul se prăbușește. „Vreau să fiți câini pe teren”. Marius Marin i-a luat locul lui Ionuț Radu în vestiarul României U21 înainte de meciul cu Olanda. Căpitanul naționalei de tineret a preluat ștafeta lăsată de fostul căpitan, portarul Ionuț Radu, convocat acum la naționala „mare”. În 2019, înainte de meciurile naționalei U21 antrenate atunci de Mirel Rădoi, Radu uimea prin capacitatea sa de a-și mobiliza coechipierii.

Înainte de partida cu Anglia, de la Cesena, ce putea decide calificarea noastră în semifinale, Radu și-a îmbărbătat colegii ca un adevărat lider. Echipa a câștigat cu 4-2, după o evoluție fantastică.

În meciul ăsta vom muri cu toții pe teren! Mie nu mi-e frică, pentru că vă am pe voi în fața mea. Și o țară întreagă care ne susține e în spatele nostru. Să intrăm pe teren și să-i călcăm pe cap! E momentul să le arătăm ce înseamnă să fii român. Român, cu adevărat! În seara asta, avem o singură opțiune: să fim câștigători! La 3, să strigăm:România!”, a spus Radu într-un vestiar ce a purtat sunetul către inimile celor ce au intrat pe teren.

Marius Marin i-a luat locul lui Ionuț Radu în vestiarul României U21 înainte de meciul cu Olanda

La aproape 2 ani distanță, un alt căpitan al naționalei U21 a preluat rolul de motivator. Marius Marin, mijlocașul de 22 de ani care joacă în Italia, la Pisa, a făcut un lucru identic cu Radu. Și-a mobilizat aseară colegii înaintea dificilei partide cu Olanda, din grupele  Euro U21.

Astăzi începe drumul nostru. Vreau să văd câini pe teren! Îi luăm în pressing din primul minut până în minutul 90. Avem 90 de minute, gândiți-vă că e primul și ultimul meci al vostru. Poate să ne schimbe viața tuturor. Gândiți-vă doar la chestia asta, o țară întreagă se uită la noi, e alături de noi”, a transmis Marius Marin înainte de startul partidei, conform prosport.ro

Însuși selecționerul Adi Mutu le-a rostit cuvinte de îmbărbătare, chiar pe teren, la finalul partidei. Ele conțineau, totuși și un reproș indirect în privința încrederii avute de tricolori în meciul ce abia se încheiase.

Vedeți că e o echipă care se bate la tilu ca și noi! Ași jucat de la egal la egal, ba, mai mult, era cât pe-aci să-i batem. De-aia vă spun: Aveți, băi, încredere în voi, că puteți mult mai mult! Jucați cu mai multă încredere în voi! Promiteți? Hai, la 3… România!”, le-a spus Mutu jucătorilor săi.

Sâmbătă, de la ora 19.00, România U21 va întâlni selecționata similară a Ungariei, țara gazdă a meciurilor din grupă. În prima partidă, ungurii au fost învinși clar de Germania, cu 3-0.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe