Wild card pentru Simona Halep la Australian Open! Veste trăsnet venită din lumea tenisului

Dragos Stefanescu 28.12.2022, 07:32
Wild card pentru Simona Halep la Australian Open! Veste trăsnet venită din lumea tenisului

Simona Halep este suspendată temporar din tenis după ce a fost depistată pozitiv la un test anti-doping. În așteptarea judecării cazului Simonei, jurnaliștii francezi au creionat un scenariu excelent pentru campioana noastră. În cazul în care avocații demonstrează nevinovăția Simonei, aceasta ar putea solicita un wild card pentru a juca la Australian Open.

Vești excelente pentru Simona Halep. Românca ar putea primi un wild card pentru Australian Open 2023

Simona Halep (31 de ani, 10 WTA) a fost depistată pozitiv la un test anti-doping efectuat la US Open. Românca a fost ulterior suspendată temporar din tenis. Simona și avocații săi pregătesc acum apărarea din procesul care va avea loc în scurt timp.

Jurnaliștii francezi au creionat deja un scenariu în cazul în care avocații Simonei vor demonstra nevinovăția acesteiea. Mai exact, ei consideră că ar fi o adevărată surpriză ca suspendarea campioanei noastre să fie anulată, având în vedere premisele de la începutul scandalului. În plus, francezii sunt convinși că în acest caz Simona ar putea solicita un wild card din partea organizatorilor de la Australian Open.

Obiectivul avocaților Simonei este să prezinte documente care o vor disculpa pe jucătoarea română și îi vor permite să apeleze la un wild card pentru Australian Open, care începe pe 13 ianuarie.

Dacă se va întâmpla asta, va fi o răsturnare de situație în acest caz în care Simona a susținut mereu că este nevinovată”, au notat cei de la We Love Tennis.

Simona Halep riscă o cădere importantă în clasamentul WTA

Simona Halep nu a mai jucat într-un meci oficial din luna septembrie după ce a fost suspendată temporar în urma scandalului de dopaj. Totuși, românca va termina anul pe locul 10 WTA. În schimb, în 2023 situația s-ar putea schimba radical pentru Simona. Foarte probabila absență de la primele turnee ale anului o vor arunca pe marea noastră campioană în afara primelor 20 de locuri ale clasamentului mondial.

La începutul anului 2022 Simona a înregistrat mai multe rezultate excelente. Ea a câștigat turneul WTA 250 de la Melbourne și a primit la final 280 de puncte. La Australian Open a ajuns până în optimile de finală, fiind recompensată cu 240 de puncte WTA. În plus, constănțeanca a jucat în semifinalele turneului de la Dubai, performanță în urma căreia a primit 390 de puncte.

Astfel, dacă va lipsi la primele turnee ale anului 2023, Simona Halep va pierde aproximtiv 910 puncte WTA. Cu 1751 de puncte rămase, campioana noastră ar coborî până pe locul 23 în ierarhia mondială.

Urmăriți Playsport.ro și pe