WTA a sancționat-o pe rusoaica Potapova că a purtat un tricou cu Spartak Moscova la Indian Wells

Ioan Valentin Oprea 16.03.2023, 18:53
WTA a sancționat-o pe rusoaica Potapova că a purtat un tricou cu Spartak Moscova la Indian Wells

Anastasia Potapova a tulburat apele în circuitul WTA. Tenismena din Rusia a apărut în tricoul celor de la Spartak Moscova la Indian Wells, iar şefii din WTA au hotărât să-i dea un avertisment. În cazul în care va mai repeta isprava, Potapova riscă să fie suspendată din circuit.

Potapova a agitat spiritele după ce a apărut la încălzire în tricoul lui Spartak. Criticată pentru că şi-a arătat astfel susţinerea faţă de invazia ordonată de preşedintele Vladimir Putin în Ucraina, Potapova s-a apărat şi a subliniat că este un mare fan al grupării moscovite.

În ceea ce priveşte tricoul echipei ruse de fotbal, WTA a avertizat oficial jucătoarea că acest lucru nu este acceptabil şi nu a fost o acţiune adecvată. Ne aşteptăm să nu mai vedem acest lucru în viitor”, a comunicat WTA.

Swiatek, enervată de gestul rusoaicei

Liderul mondial din WTA, poloneza Iga Swiatek, a criticat, la rândul ei, în termeni duri gestul rusoaicei.

Să fiu sinceră, am fost surprinsă, pentru că am crezut că ea și-a dat seama că nu ar trebui, chiar dacă este o fană a echipei, să-și arate părerile în astfel de momente”, a punctat Swiatek.

Poloneza cere măsuri mai dure

Jucătoarea din Polonia spune că a purtat o discuţie cu conducerea WTA pe marginea acestui subiect şi a primit asigurări că astfel de comportamente vor fi de acum înainte mult mai aspru pedepsite.

Am vorbit cu reprezentanții WTA și am aflat că probabil vor fi mai puține astfel de situații, pentru că le vor explica celorlalte jucătoare că nu poți promova nicio echipă din Rusia în aceste zile. Am fost mulțumită, mi-au dat asigurări”, a adăugat Swiatek.

Swiatek afirmă, de asemenea, că WTA poartă vina pentru apariţia unor gesturi pro-Kremlin. “Pe de altă parte, cred că aceste situații apar pentru că n-au existat avertismente clare mult mai devreme. A fost mult haos în vestiare la începutul războiului”, i-a înţepat poloneza pe şefii din circuit.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe