Xavi Hernandez este încrezător înainte de meciul cu Bayern Munchen. „Mâine putem face istorie. Am pregătit acest meci pentru a câștiga”

Bădulescu Silvian / 08.12.2021, 11:49
Xavi Hernandez este încrezător înainte de meciul cu Bayern Munchen. „Mâine putem face istorie. Am pregătit acest meci pentru a câștiga”

FC Barcelona se deplasează la Munchen pentru ultima partidă din grupa E a Ligii Campionilor. În ciuda situației dificile a echipei, dar și a adversarului, Xavi este încrezător înainte de meci. Acesta a declarat că nu renunță la stilul său de joc de posesie în această partidă și vrea victoria.

„Mâine putem face istorie”

Bayern este liderul detașat al grupei, cu 15 puncte din 15 posibile acumulate în cele cinci partide. Bavarezii sunt lideri și în campionat, iar Robert Lewandowski este cel mai bun marcator. În cazul în care catalanii pierd, iar Benfica se impune în duelul cu Dinamo Kiev, formația lui Xavi va merge în Europa League.

Fostul mijlocaș a declarat că este încrezător în echipa sa.

Muncesc pentru a câștiga meciul de mâine și pentru a merge mai departe. Asta e realitatea în care ne aflăm, apoi vom vedea și unde suntem în celelalte competiții. Vom încerca să câștigăm tot ce se poate. Mâine putem face istorie. De ce să nu ne gândim la prima victorie a Barcei în Munchen? Am pregătit acest joc pentru a câștiga”.

Totodată, în ciuda calității adversarului, Xavi a mai spus că va merge pe același principiu al posesiei.

Trebuie să facem un meci perfect. Misiunea mea e să-i fac pe jucători să uite de aceste aspecte. Vom domina meciul prin posesia mingii. Vom încerca totul, chiar dacă este complicat” a declarat Xavi, conform Sport.

„Barcelona are jucători de clasă mondială, în ciuda problemelor cu care se confruntă”

Julian Nagelsmann a prefațat partida din Bavaria. Tehnicianul celor de la Bayern Munchen a vorbit despre importanța acestei partide, chiar dacă Bayern nu mai joacă decât pentru palmares.

Suntem fericiți că vom juca acest meci din posta de câștigătoare a grupei. E un meci important. Liga Campionilor e mereu specială și vrem să fim corecți față de celelalte echipe din grupă”.

Acesta a subliniat că echipa blaugrana rămâne una dintre favoritele la trofeu, chiar dacă sunt în pericol de a fi eliminați.

Barcelona are jucători de clasă mondială, în ciuda problemelor cu care se confruntă. Sunt sub presiune și trebuie să câștige.

Obiectivul nostru nu este să-i eliminăm din competiție, ci să luăm cele trei puncte. Din punctul meu de vedere, FC Barcelona rămâne printre candidatele la câștigarea trofeului” a încheiat acesta.

FC Barcelona a acumulat șapte puncte în cinci partide. Dacă Bayern se impune, iar Benfica va câștiga acasă cu Dinamo Kiev, echipa lui Xavi va lua drumul Europa League.