Zeci de suporteri, la un pas de moarte. Un eveniment incredibil s-a petrecut pe parcursul unui meci de baschet. VIDEO

Robert Zanfir 25.12.2022, 19:36
Zeci de suporteri, la un pas de moarte. Un eveniment incredibil s-a petrecut pe parcursul unui meci de baschet. VIDEO

Cel puțin 27 de persoane au fost rănite în urma unui accident grav din timpul unui meci de baschet din Egipt. Partida s-a jucat sâmbătă seara, între Al Ahly – Al Ittihad Alexandria.

Sportul mondial a fost la un pas de o nouă tragedie, chiar în Ajunul Crăciunului. Sâmbătă seara, o parte a unei tribune s-a prăbușit împreună cu spectatorii într-o sală de sport din suburbiile capitalei Egiptului, Cairo. Peste 20 de ambulanțe au fost trimise la fața locului, iar 18 dintre răniți au fost transferaţi la Spitalul Central al oraşului. Alți nouă oameni care au suferit leziuni au fost direcționați către un spital din localitatea învecinată, Sheikh Zayed.

Zeci de suporteri s-au prăbușit cu tribuna la un meci de baschet din Egipt

Evenimentul s-a produs pe durata celui de al treilea „sfert” al partidei dintre Al Ahly și Al Ittihad Alexandria, din Supercupa Egiptului. În urma accidentului, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii a spus că „cei mai mulţi au suferit de răni care nu pun viaţa în pericol”. Hossam Abdel Ghaffar susține că prăbușirea tribunei a avut loc din cauza numărului mare de persoane.

Sala Hassan Mostafa a fost deschisă în urmă cu doi ani. Partida a fost suspendată la scorul de 67-45 pentru Al Ahly.

127 de oameni au murit în urma celei mai mari tragedii din fotbal

Sportul a fost zguduit de o tragedie fără margini în urmă cu două luni. Cel puţin 127 de persoane au murit pe un stadion de fotbal din Indonezia, după ce poliția a intervenit cu gaze lacrimogene pentru a dispersa oamenii care au invadat terenul.

Nenorocirea s-a petrecut pe stadionul Kanjuruhan din oraşul Malang, în estul Indoneziei. Suporterii echipei Arema FC au invadat suprafața de joc, după ce echipa lor a pierdut pentru prima dată în ultimii 20 de ani în fața rivalei Persebaya Surabaya.

„În acest incident au murit 127 de persoane, dintre care doi ofiţeri de poliţie. Treizeci şi patru de persoane au murit în interiorul stadionului, iar restul au murit la spital”, a declarat şeful poliţiei din Java de Est, Nico Afinta. Afinta a spus că mulţi oameni au fost striviţi şi sufocaţi când au fugit spre o ieşire.

Urmăriți Playsport.ro și pe