Ziariștii britanici îl anunță pe Dan Petrescu drept viitorul antrenor al unei echipe de tradiție din Anglia: „Românul e în fruntea listei”

Radu Bordei 29.12.2020, 19:27
Ziariștii britanici îl anunță pe Dan Petrescu drept viitorul antrenor al unei echipe de tradiție din Anglia: „Românul e în fruntea listei”

Presa din Marea Britanie îl anunță pe Dan Petrescu drept antrenor al unei echipe de tradiție din Anglia. Astfel, „Bursucul” este aproape să își atingă visul cel mare: va antrena o fostă echipă la care a jucat în Anglia.

Nu este Chelsea, este vorba de o formație din Liga a doua. Totuși, Sheffield Wednesday este una din echipele cele mai iubite din Anglia, iar Petrescu ar trebui să o readucă în prim-planul fotbalului englez.

Ziariștii îl văd favorit să devină viitorul antrenor al echipei de tradiție.

Fără îndoială, pentru Dan Petrescu ar fi provocarea carierei, mai ales că fanii lui Sheffield încă își amintesc cu plăcere de el. Fostul internațional român a jucat la Wednesday între 1994 și 1996. Românul a și marcat 4 goluri pentru formația din Anglia. După aceea a plecat la Chelsea.

„Românul este în fruntea listei de candidați. Mai sunt și alții, dar românul este favorit” pretind jurnaliștii din insulă. Dan Petrescu s-a despărțit de CFR Cluj, dar antrenorul anunțase că are deja oferte. Campioana Bulgariei, Ludogorets, dar și gigantul din Arabia Saudită, Al Nassr, erau interesate de el. Arabii chiar pregătiseră o ofertă fabuloasă.

Cea mai mare provocare

Totuși, Dan Petrescu ar putea fi tentat de o aventură în Anglia. Românul este familiarizat cu fotbalul britanic și s-ar adapta ușor. În plus ar putea fi pasul către Premier League, mai ales dacă va face treabă la Sheffield Wednesday.

Tony Pulis a plătit cu postul parcursul slab
Tony Pulis a plătit cu postul parcursul slab la echipă.

Echipa se află într-o perioadă proastă, este clasată de abia pe locul 23 din 24. Formația a strâns doar 13 puncte din 21 și a marcat doar 12 goluri. Managerul Tony Pulis, om cu experiență inclusiv în Premier League, nu a rezistat decât 10 meciuri. Nu a reușit decât o victorie, iar acest parcurs i-a fost fatal.

Antrenorul a fost demis, iar de echipă se ocupă acum interimarul Neil Thompson.

Petrescu este văzut drept salvatorul echipei.

„Nici rezultatele și nici jocul nu ne-au mulțumit. Era nevoie de o schimbare și ama cționat. Este vital să rămânem în Championship” a explicat președintele clubului. Sheffield Wednesday a schimbat deja 2 antrenori, iar Petrescu este următorul obiectiv al conducerii.

Rămâne de văzut dacă Dan Petrescu va accepta să resusciteze echipa britanică sau va alege din celelalte oferte, mai tentante financiar.

Totuși, Petrescu și-a manifestat mereu intenția de a se întoarce în Marea Britanie. De aceea ziariștii britanici îl văd ca viitor antrenor la una din echipele de mare tradiție din Anglia.

Urmăriți Playsport.ro și pe