Zinedine Zidane îi spune adio lui Florentino Perez din vară: pleacă de la Real Madrid! Adevăratul motiv din spatele deciziei

Marian Cărăvan / 14.05.2021, 23:42
Zinedine Zidane îi spune adio lui Florentino Perez din vară: pleacă de la Real Madrid! Adevăratul motiv din spatele deciziei

Indiferent dacă va lua sau nu titlul în LaLiga, Zinedine Zidane a decis. Tehnicianul francez pleacă de la Real Madrid la finalul sezonului. E o decizie pe care Zizou a analizat-o câteva luni bune. Cu două etape înainte de finalul sezonului, s-a aflat și adevăratul motiv din spatele deciziei antrenorului galacticilor.

Zinedine Zidane îi spune adio lui Florentino Perez din vară: pleacă de la Real Madrid

Zinedine Zidane a adunat trofee cu Real Madrid atât ca jucător, cât și ca antrenor. Fostul campion mondial și european cu naționala Franței a ajuns în 2001 la Real Madrid, câștigând ca jucător UEFA Champions League, Supercupa Europei, Cupa Intercontinentală, LaLiga și Supercupa Spaniei. A jucat la galactici până în 2006, iar după retragerea din fotbal și-a început o carieră în antrenorat. Tot la Real Madrid a cunoscut marile succese și ca antrenor.

Două titluri, două Supercupe ale Spaniei, două Supercupe ale Europei, trei Ligi ale Campionilor și două Campionate Mondiale ale Cluburilor. Acesta este bilanțul lui Zinedine Zidane ca antrenor al lui Real Madrid.

În acest sezon, e în luptă strânsă cu Atletico Madrid și cu Barcelona pentru un nou titlu în LaLiga. Cu două etape înainte de finalul sezonului, Real Madrid este pe locul al doilea, cu 78 de puncte, cu două mai puține decât liderul Atletico Madrid. Pe poziția a treia se află Barcelona, cu 76 de puncte. Dacă mai ținem cont și de faptul că pe locul 4, cu 74 de puncte, se află Sevilla, putem avea un tablou complet al luptei acerbe pe final de sezon în Spania. Teoretic, Real Madrid poate termina sezonul în afara podiumului. Totuși, echipa antrenată de Zinedine Zidane țintește un nou titlu în LaLiga. Ar fi al treilea cu Zinedine Zidane pe bancă și al 35-lea din palmaresul general al galacticilor.

Dar, indiferent de deznodământul acestui sezon, Zinedine Zidane a luat decizia. Îi spune adio lui Florentino Perez din vară: pleacă de la Real Madrid.

Zinedine Zidane ii spune adio lui Florentino Perez din vara: pleaca de la Real Madrid
Zinedine Zidane ii spune adio lui Florentino Perez din vara: pleaca de la Real Madrid

Adevăratul motiv din spatele deciziei lui Zinedine Zidane

După o perioadă fructuoasă pe banca madrilenilor, în care a cucerit trofee la care alții nici nu îndrăznesc să viseze, Zinedine Zidane și-a spus că e timpul unei schimbări. S-a vehiculat de multe ori plecarea sa de pe Santiago Bernabeu, și nu numai în actualul sezon. Acum, Zizou pare să se fi decis asupra viitorului său. Va pleca de la Real Madrid, indiferent dacă îi va face sau nu campioni pe galactici. Desigur, tehnicianul francez care se confundă cu o bună parte din istoria Realului, și-ar dori să plece din postura de campion al Spaniei.

Adevăratul motiv al deciziei sale este oboseala fizică și psihică, informează Telemadrid. E o decizie la care Zidane s-a gândit de luni de zile, dar pe care nu a vrut să o confirme.

În condițiile în care Zinedine Zidane va pleca de la Real Madrid, circulă zvonuri că francezul ar urma să revină în Serie A. Tot la o echipă unde a jucat. Astfel, a fost vehiculată varianta cu Zidane ca posibil înlocuitor al lui Andrea Pirlo, la Juventus. Mai ales că fostul campion mondial a declarat că Italia este în inima sa, iar „Juventus este importantă pentru mine”. Ar putea ajunge Zinedine Zidane antrenorul lui Radu Drăgușin?

Până la aflarea unui răspuns, Zinedine Zidane pregătește finalul de sezon în LaLiga. Real Madrid mai are de jucat cu Athletic Bilbao (duminică, 16 mai, de la ora 19:30) și cu Villarreal (duminică, 23 mai, de la ora 19:00).