Ziua și scandalul sexual în fotbal. Un jucător de la Ajax e acuzat de viol

Olteanu Ștefan / 10.02.2022, 15:29

Clubul de fotbal Ajax este lovit de o nouă problemă gravă, după scandalul sexual în care a fost implicat directorul sportiv Marc Overmaars. De data aceasta este vorba despre un fotbalist crescut în curtea „lăncierilor”, care este acuzat că ar fi violat o tânără de 19 ani.

Acuzații de viol la Ajax Amsterdam. Ziua și scandalul sexual în fotbal

Scandalul sexual în care a fost implicat Marc Overmaars, fost director sportiv la Ajax Amsterdam, pare că a fost doar începutul unui cutremur de proporții la clubul olandez, deoarece un tânăr jucător de la echipa de fotbal U21 a „lăncierilor” este acum acuzat de viol.
În vârstă de doar 20 de ani, Donny Warmerdam este anchetat cu privire la o infracțiune pe care ar fi comis-o în urmă cu 6 luni. Conform presei din Țările de Jos, mijlocașul defensiv al lui Ajax ar fi violat atunci o tânără de 19 ani.

Victima a fost la o petrecere în Voorhout în urmă cu șase luni, unde a fost prezent și jucătorul. Acolo s-au sărutat, după care el a târât-o la etaj. El voia mai mult decât sărutări, deși ea spunea clar că nu vrea mai mult. Cu toate acestea, el i-a rupt pantalonii în bucăți. Am văzut imaginile”, au fost afirmațiile de-a dreptul șocante făcute de jurnalistul Dennis Schouten, în cadrul emisiunii Roddel Talk.

Donny Warmerdam a crescut la juniorii lui Ajax și a evoluat la toate echipele de tineret. El a avut două apariții în naționala U16 din Țările de Jos și în prezent are o cotă de piață de 300.000 de euro, conform Transfermarkt.
Contractul lui Warmerdam cu Ajax e valabil până în iunie 2024.

Luni, pe 7.02.2022, directorul sportiv al lui Ajax a fost dat afară din cauza unor acuzații de hărțuire sexuală

Clubul olandez a anunțat, luni, despărțirea pe site-ul oficial, iar motivul invocat este reprezentat de anumite „mesaje inadecvate” pe care Marc Overmars le-ar fi trimis colegelor din club. Este vorba despre mesaje cu tentă sexuală, pe care fostul internațional și fotbalist al Barcelonei le-a trimis constant în ultimii ani.

Marc Overmars va părăsi postul pe care îl ocupa în club cu efect imediat. S-a luat această decizie după ce Consiliul de Supraveghere și CEO-ul Edwin Van der Sar l-au confruntat cu seria de mesaje neadecvate trimise colegelor.
Acestea au fost constante, pe o perioadă lungă de timp și stau la baza despărțirii părților”, a transmis clubul Ajax.

De asemenea, Leen Meijaard, membru în conducerea executivă a lui Ajax, a reacționat și mai dur:

E dramatic. E devastator pentru femeile care s-au confruntat cu un asemenea comportament. Overmars chiar a întrecut orice măsură”, a transmis și Meijaard.

Marc Overmars s-a declarat „jenat” de cele întâmplate și a recunoscut că a „întrecut limita”.

Ziua și scandalul sexual în fotbal

În ultimele luni, fotbalul mondial a fost lovit de multiple scandaluri sexuale. Benjamin Mendy, fotbalistul lui Manchester City acuzat de 7 violuri, a stat mai multe luni în închisoare și e în continuare anchetat.
De asemenea, tot în Anglia, Mason Greenwood a fost arestat după ce și-a „măcelărit” prietena. Și în cazul lui Greenwood planează și suspiciuni de viol.