10 cluburi din România au primit licența UEFA pentru sezonul următor

Ștefănescu Dragoș / 13.05.2022, 16:42
10 cluburi din România au primit licența UEFA pentru sezonul următor

În cursul zilei de vineri, FRF a publicat lista cluburilor care au primit licența pentru participarea în sezonul viitor al competițiilor UEFA. Farul Constanța nu a primit licența și va ataca decizia la TAS.

FRF a publicat lista cluburilor care au primit licența UEFA pentru sezonul viitor. 10 echipe se află pe această listă

În cursul zilei de vineri, FRF a anunțat lista echipelor care au primit licența UEFA pentru sezonul viitor. Pe această listă se regăsește și echipa de fotbal feminin Universitatea Olimpia Cluj.

Comisia pentru acordarea licenței cluburilor a pronunțat hotărârile în data de 21 aprilie 2022, iar Comisia de apel a pronunțat hotărârile în data de 29 aprilie 2022. Urmare a acestor pronunțări, Cluburile au putut face recurs la TAS până la data de 9 mai 2022.

Următoarele cluburi au primit licență pentru participarea în competițiile UEFA/UEFA WCL pentru sezonul 2022 – 2023, ca urmare a constatării îndeplinirii cerințelor minime stabilite în Regulamentul național de licențiere a cluburilor și de fair play financiar, ediția 2021”, se arată în comunicatul FRF.

Echipele care au primit licența UEFA:

  1. Asociaţia Club Sportiv Sepsi O.S.K. din Sfântu Gheorghe
  2. Asociaţia Clubul Sportiv Campionii Fotbal Club Argeş
  3. Asociaţia Fotbal Club Botoşani
  4. Asociația Fotbal Club UTA Arad
  5. Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA
  6. Fotbal Club Rapid 1923 SA
  7. Fotbal Club Voluntari SA
  8. SC Fotbal Club FCSB SA
  9. U Craiova 1948 Club Sportiv SA
  10. Asociaţia Fotbal Club Universitatea Olimpia Cluj – fotbal feminin, licență UEFA WCL

Farul Constanța nu a primit licența UEFA. Gică Popescu anunță ce demersuri vor face constănțenii

Clubul Farul Constanța nu a primit licența UEFA pentru a participa în cupele europene. Vestea i-a luat prin surprindere pe oficialii clubului. Administrația de Licenţiere a Federaţiei Române de Fotbal a respins dosarul Farului din cauza schimbării denumirii din „FC Viitorul” în „Farul Constanţa”.

Președintele clubului, Gică Popescu, a anunțat că Farul va ataca decizia la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne.

Noi vom lua legătura cu avocaţii noştri şi vom merge mai departe pentru că decizia de a ne refuza licenţa UEFA mi se pare cel puţin stranie. Atâta timp cât ai avizul Federaţiei Române de Fotbal, cât timp respecţi regulamentele internaţionale nu înţeleg de ce nu putem participa în cupele europene. Următorul pas este Tribunalul de Arbitraj Sportiv, nu există altă instanţă.

Când am schimbat numele din FC Viitorul în Farul Constanţa am respectat întru totul cerinţele forurilor internaţionale şi ale Federaţiei Române de Fotbal. Ba mai mult, înainte de a face această mişcare (n.r. – schimbarea denumirii clubului) am avut avizul Federaţiei Române de Fotbal. Deci am anunţat federaţia înainte, am primit avizul federaţiei şi am dat drumul procedurii. Am respectat absolut tot ce putea fi respectat la acea oră. De fapt noi nu am făcut altceva decât să luăm numele şi emblema de la Farul Constanţa.

Nu ştiu cum au motivat cei de la licenţiere decizia pentru că de aceste chestiuni se ocupă avocatul Florin Comşa. El ştie ce demersuri trebuie făcute de acum încolo. Dar repet, noi atunci când am făcut acea mutare am avut avizul FRF şi am respectat întru totul regulamentele internaţionale”, a declarat Gică Popescu, conform Agerpres.