12 fotbaliști din România suspendați de FRF pentru că au jucat la pariuri. Lista completă

Iosif Pintilie 12.06.2023, 20:30
12 fotbaliști din România suspendați de FRF pentru că au jucat la pariuri. Lista completă

FRF a suspendat 12 jucători ai echipei Real Bradu ce au fost prinși în timp ce jucau la pariuri. Echipa lor s-a retras dinn divizia a treia pe 31 mai, după izbucnirea scandalului.

Cine sunt cei 12 jucători suspendați

FRF a decis că 12 jucători trebuie să fie suspendați pentru că au încălcat regulamentele și au jucat la pariuri. Conform Prosport, următorii au fost suspendați:  Ciucă Bogdan-Alexandru, Ciucă Ionuț Sebastian, Dima Marius Marian, Duminică Alexandru, Pirciu Aurel-Iulian, Zamfirescu Bogdan, Oprescu Ionuț, Mormolea Georgian, Negru Antonio-Cristian, Govlej Andrei Mădălin, Găleșeanu Mihai Ilie și Mihai Marian Ionuț.

FRF a acordat suspendări diferite. Unii auprimit o amendă de 5000 de lei și o lună de suspendare, alții amendă de 10000 de lei și două luni de suspendare, iar cei ce au primit cele mai mari pedepse au primit amenzi de 15000 de lei și trei luni de suspendare.

FRF a decis ca aceștia să fie suspendați după ce au descoperit că aceștia aveau conturi active pe site-urile caselor de pariuri, unde depuneau bani direct din conturile de salarii.

„Îmi pare rău pentru decizia luată, dar cred că am încurcat anumite echipe, sunt sigur că am fost vânaţi”, spune primarul Dan Stroe, în momentul în care a anunțat că retrage echipa din Liga 3.

Ce spune regulamentul?

Acesta este secțiunea din regulament ce incriminează jucatul la pariuri sportive pentru fotbaliști:

„ – punctul 5. Fapta persoanei care participă direct sau indirect la pariuri sau alte activități similare care privesc jocurile din competițiile organizate sub egida FIFA/UEFA/FRF/LPF/AJF sau care are un interes financiar direct sau indirect în astfel de activități se sancționează cumulativ cu:

a) interzicerea oricărei activități legate de fotbal pentru 2 ani;

b) penalitate sportivă de 300.000 de lei”.

Urmăriți Playsport.ro și pe