13 milioane de euro pentru Dinamo! Dezvăluiri ale fostului căpitan de echipă al „câinilor roșii”

Ștefănescu Dragoș 15.12.2021, 12:58
13 milioane de euro pentru Dinamo! Dezvăluiri ale fostului căpitan de echipă al „câinilor roșii”

Florentin Petre a fost unul dintre cei mai importanți fotbaliști ai istoriei moderne a lui Dinamo. Recent, fostul căpitan al ”câinilor roșii” a făcut câteva dezvăluiri inedite din ”Ștefan cel Mare”.

Fostul căpitan al ”câinilor roșii”, dezvăluiri din ”Ștefan cel Mare”

Florentin Petre (45 de ani) este un produs al clubului Dinamo. Actualul antrenor de la Dacia Unirea Brăila a crescut la grupele de copii și juniori ale clubului alb-roșu. El a jucat pentru echipa mare în perioada 1995-2006. În acest timp, Florentin Petre a cucerit nouă trofee în Ștefan cel Mare, 3 titluri de campion în Liga 1, 5 Cupe ale României și o Supercupă.

Poveștile potrivit cărora toți colegii de cameră ai lui Florentin Petre de la Dinamo prindeau transferuri importante în străinătate sunt de notorietate în folclorul fotbalului românesc. Recent, fostul internațional a dezvăluit că transferurile lui Tararache, Niculae, Marica și Pulhac le-au adus ”câinilor” aproximativ 13 milioane de euro. Potrivit Transfermarkt, cei patru au plecat pentru 11,8 milioane de euro. Excepția de la regulă a fost Alex Păcurar, cel care deși a stat în cameră cu Florentin Petre nu a reușit să prindă un transfer în străinătate.

Eu aveam 4.000 de dolari, pe an, la Dinamo, și jucam la naționala de tineret. Salariile erau foarte mici, noroc că mai aveam prime de joc.

Se băteau pe mine, sa stea în cameră cu mine. Am transferat patru jucători. Am adus cam 13 milioane de euro la Dinamo. Dacă îmi luam 10%, eram milionar acum.

L-am avut prima dată pe Tararache, a plecat pe două milioane și ceva. A venit Marius Niculae, a plecat pe trei spre patru. Marica, a plecat și el pe patru, cinci milioane. Pulhac, a plecat și el pe niște bănuți frumoși.

Singurul, care și acum îmi reproșează că nu am reușit să-l vând, este Alex Păcurar. ‘Bă, eu sunt singura petardă pe care ai ținut-o în cameră și nu a plecat’, îmi zice și acum”, a dezvăluit Florentin Petre, pentru as.ro.

Florentin Petre a fost aproape de Steaua

Florentin Petre a dezvăluit că în timpul junioratului i s-a propus să meargă la rivala Steaua. Vasile Aelenei este cel care a lansat propunerea dar în acel moment a intervenit Ionuț Chirilă, antrenor în Academia lui Dinamo la acel moment, care i-a cerut să vină în ”Ștefan cel Mare”.

În cele din urmă, Florentin Petre a luat decizia finală după ce s-a consultat cu tatăl său. Fostul internațional recunoaște că un factor decisiv a fost distanța dintre casă și baza de antrenament.

Eram imediat după Revoluție. E prima dată când o spun. Eu trebuia să merg la Steaua. Nea Sile Aelenei jucase la Steaua. A venit la mine și m-a întrebat ce vreau să fac, ‘vrei să mergi la Steaua sau rămâi la Dinamo?’. Chirilă era la ușă, m-a luat de mână și mi-a zis ‘tu mergi cu mine!’.

Voia să mă ia cu vreo doi ani înainte. Avea toată trupa, cu Tararache, cu Laurențiu Lică, Cătălin Hîldan. M-a dorit atât de mult. Tata era afară și m-am dus să vorbesc cu el. A avut un moment de excelență. Din Popești până la Dinamo făceam o oră și jumătate pe zi. Mi-a zis ‘eu nu pot să te duc în Ghencea. Din punctul meu de vedere, e mai bine să rămâi la Dinamo’.

Din momentul acela, m-am dus la domnul Aelenei și l-am îmbrățișat. După ce am terminat antrenamentul cu Victoria, m-am dus și m-am antrenat cu Dinamo. A fost la două echipe într-o zi”, a povestit Florentin Petre.