15 milioane de euro în contul lui Ion Țiriac, dacă magnatul este de acord cu una dintre cele mai mari tranzacții din ultima vreme în România

Ștefănescu Dragoș / 21.07.2021, 16:07
15 milioane de euro în contul lui Ion Țiriac, dacă magnatul este de acord cu una dintre cele mai mari tranzacții din ultima vreme în România

Ion Țiriac este fără îndoială unul dintre marii oameni de afaceri din Europa. Investițiile sale au fost mereu profitabile și au generat venituri de milioane de euro. 15 milioane de euro în contul lui Ion Țiriac. Dacă magnatul este de acord cu una dintre cele mai mari tranzacții din ultima vreme în România.

15 milioane de euro în contul lui Ion Țiriac, dacă magnatul este de acord cu una dintre cele mai mari tranzacții din ultima vreme în România

Ion Țiriac este cunoscut de toată lumea ca un mare om de afaceri si unul dintre cei mai bogați români. Țiriac a fost înainte de toate un mare sportiv. El a fost și un fantastic antrenor și manager al multor nume grele din tenisul mondial. Pe lângă partenerul său de dublu și prietenul Ilie Năstase, Ion Țiriac a antrenat și manageriat sportivi precum Guillermo Vilas, Mary Joe Fernandez, Goran Ivanisevic, Marat Safin, Boris Becker. Pentru mulți dintre ei Țiriac a fost mai mult decât un simplu antrenor, devenindu-le  un adevărat mentor.

În proba de dublu Ion Țiriac a cunoscut gloria tenisului mondial. Alături de bunul său prieten Ilie Năstase au format o echipă fantastică. Celebrul duo a câștigat turneul de la Roland Garros în 1970 și a mai bifat trei finale de Cupa Davis. Din păcate toate pierdute în fața echipei SUA. Spre deosebire de Ilie Năstase sau Bjorn Borg, care erau înzestrați cu un talent nativ deosebit, Țiriac recunoaște cu fiecare ocazie că doar prin multă muncă a reușit să obțină rezultate.

Ion Țiriac a rămas în memoria iubitorilor de tenis în primul rând ca un excelent jucător de dublu. Dar și performanțele sale la simplu au fost foarte bune. El a ajuns în top 10 mondial și a fost foarte aproape să-l învingă la Roland Garros pe marele Rod Laver. În cariera sa prodigioasă Ion Țiriac a câștigat 22 de turnee la dublu dar și 5 titluri la simplu.

Ion Țiriac aproape de o nouă lovitură financiară

După o carieră sportivă de succes, Ion Țiriac și-a dedicat tot timpul afacerilor. Astfel a devenit unul dintre cei mai importanți oameni de afaceri din Europa. Cu investiții de milioane de euro Țiriac este unul dintre jucătorii grei ai pieței imobiliare din România. De curând se pare că Țiriac ar putea da o nouă lovitură financiară pe piața imobiliară. Acesta deține în județul Timiș un teren aflat în vecinătatea viitorului magazin Ikea. Terenul este evaluat la 15 milioane de euro și ar fi dorit de patronii magazinelor Dedeman. Frații Pavăl doresc deschiderea unui nou magazin în proximitatea viitorului magazin Ikea Timișoara. Tranzacția este foarte probabil să se facă având în vedere puterea financiară a fraților Pavăl.