Acomodare dificilă pentru Alexandru Mățan, în SUA. Fotbalistul român trebuie să mai aștepte titularizarea. “Nu este pregătit”  

Bordei Radu / 06.05.2021, 12:37
Acomodare dificilă pentru Alexandru Mățan, în SUA. Fotbalistul român trebuie să mai aștepte titularizarea. “Nu este pregătit”  

Acomodare dificilă pentru Alexandru Mățan, în SUA. Fotbalistul român trebuie să mai aștepte ca să se impună în prima echipă a celor de la Columbus Crew. Românul este considerat un fotbalist de mare potențial. De aceea, gruparea americană a investit aproape 2 milioane de euro pentru a-l aduce pe fostul fotbalist al Viitorului.

Cu toate acestea, cei de la Columbus vor să îl folosească cu grijă pentru a avea timp să se acomodeze cu noul campionat și mediul în care trăiește. De aceea, Mățan n-a fost titular nici în returul din sferturile Ligii Campionilor din America de Nord și Centrală. Din păcate, americanii au fost eliminați.

Acomodare dificilă pentru Alexandru Mățan, în SUA. Fotbalistul român trebuie să mai aștepte titularizarea. “Nu este pregătit”

Columbus Crew avea o misiune foarte grea, în Mexic. Mai ales după ce, în partida tur, meciul cu Monterrey se terminase egal, 2 la 2. De aceea, mexicanii erau mari favoriți, mai ales când oaspeților le lipsea și cel mai bun om din echipă. Decarul celor de la Columbus, Lucas Zelaryan, a fost suspendat pentru manșa secundă. Iar acest lucru s-a văzut pe teren.

Fără Zelaryan (dreapta), Columbus n-a avut nicio șansă cu Monterrey

Mexicanii au dominat partida iar trupa din SUA nu a reușit să fie periculoasă în atac. Le-a lipsit fix acea scânteie de creativitate pe care o aducea coordonatorul de joc. Gazdele s-au impus cu 3 la 0 și și-au asigurat calificarea în semifinalele competițiilor.

Mâțan nu a fost titular, a intrat doar când scorul era 2 la 0 pentru Monterrey. Era prea târziu să schimbe ceva. Totuși, jucătorul ofensiv român va avea șansa să arate ce poate în viitor.

„Nu vreau să îl forțez repede” anunță antrenorul celor de la Columbus

Caleb Porter, tehnicianul americanilor, are mare încredere în calitățile românului. Cu toate acestea consideră că mijlocașul ofensiv trebuie să se acomodeze cu noua sa echipă și cu colegii lui. Fotbalistul de 21 de ani este văzut drept înlocuitorul pe termen lung a lui Zelaryan, dar, deocamdată, acest lucru este departe.

Nu vreau să îl forțez prea repede, să își rupă gâtul. Este un jucător foarte tânăr, dar cu niște calități deosebite. De aceea vreau să fiu sigur că este pregătit mental, dar și fizic, ca să poată intra pe teren și să facă diferența. De aceea l-am transferat și va veni și timpul lui, a declarat tehnicianul american.

Mățan s-a integrat deja în echipă și a început să prindă cât mai multe minute. De aceea, românul are încredere că se va adapta cât mai repede la sistemul de joc al echipei și va putea să își aducă contribuția.