16 cartonașe galbene și două roșii în derby-ul din La Liga. Desfășurare incredibilă de situație la Espanyol cu FC Barcelona

Catinca Giosanu 01.01.2023, 12:53
16 cartonașe galbene și două roșii în derby-ul din La Liga. Desfășurare incredibilă de situație la Espanyol cu FC Barcelona

FC Barcelona și Espanyol s-au întâlnit sâmbătă în derby-ul etapa cu numărul 15 din La Liga. Derby-ul Cataluniei s-a terminat la egalitate, scor 1-1. Jocul a fost dominat de gazde de la un capăt la altul.

Remiză între FC Barcelona și Espanyol

Meciul dintre FC Barcelona și Espanyol Barcelona a fost arbitrat de către Antonio Miguel Mateu Lahoz. Centralul a acordat nu mai puțin de 16 cartonașe galbene și două roșii în derby-ul etapei cu numărul 15 din La Liga. Acesta a fost, de altfel, ultimul meci pentru cele două grupări catalane din 2022.

Barcelona a deschis scorul foarte repede, după doar câteva minute de joc. Marcos Alonso a marcat în minutul 7 al partidei. El a înscris cu o lovitură de cap, în urma unui corner. Cei de la Espanyol au reușit să marcheze golul egalizator abia în minutul 73. Atacantul José Luis Mato Sanmartín, cunoscut sub numele de Joselu, a marcat din penalty în partida contra celor de la FC Barcelona.

Ce a făcut arbitrul Antonio Lahoz

Arbitrul Antonio Miguel Mateu Lahoz a fost desemnat omul meciului. Și asta, pentru că a stabilit un nou record personal de cartonașe arătate în La Liga după duelul desfășurat Camp Nou. Controversatul central i-a arătat lui Jordi Alba două cartonașe galbene în decurs de 4 minute.

În cele din urmă, fotbalistul spaniol a fost scos de pe terenul de fotbal, iar echipa sa a rămas în inferioritate. Ansu Fati, Gavi, Olivan și Cabrera a văzut și ei cartonașul galben. Cu toții au fost avertizați în prima repriză a partidei de pe Camp Nou.

În cea de-a doua parte a meciului, arbitrul i-a arătat din nou cartonașul lui Calero. Acesta din urmă a fost avertizat la 10 minute după pauză, iar în minutul 74 meciul s-a încins.

S-a depășit numărul record de cartonașe galbene

Arbitrul l-a avertizat pe Jordi Alba, după care au urmat Vinicius Souza și Exposito. Ferran Torres a fost și el avertizat, lucru care s-a întâmplat și cu Pedri, la un minut distanță.

Jordi Alba a văzut de două ori cartonașul galben, ceea ce a dus la eliminarea sa. Vinicius Souza a fost și el scos de pe teren două minute mai târziu.

Nici rezervele Barcelonei nu au scăpat nesancționate. Raphinha, Tenas și Puado au văzut cartonașul galben pe finalul meciului. Ultimul cartonaș galben din meci a fost încasat de către antrenorul Xavi Hernandez.

18 cartonașe au fost acordate în total în derby-ul din La Liga. Anterior, controversatul arbitru acordase 16 cartonașe, dintre care 14 cartonașe galbene și două roșii. S-a întâmplat în 2012, în confruntarea dintre Sevilla și Atletico Madrid.

Urmăriți Playsport.ro și pe