Amical de vis pentru FCSB! FC Barcelona ar putea ajunge pe Arena Naţională

George Drafta 28.12.2022, 16:47
Amical de vis pentru FCSB! FC Barcelona ar putea ajunge pe Arena Naţională

Seria meciurilor de lux în care sunt implicate echipe româneşti ar putea continua şi în 2023.

Adrian Thiess, promotorul evenimentelor de acest tip, a confirmat că există tratative pentru organizarea unui nou turneu amical în capitala României. După ce Rapid le-a întâlnit pe Borussia Dortmund şi Fiorentina în această lună, vara viitoare un nume şi mai mare ar putea ajunge pe Arena Naţională. Este vorba despre FC Barcelona, iar echipa pe care o va întâlni gruparea catalană ar putea fi FCSB.

„Sper ca la anul, în perioada verii, o să avem din nou un turneu în iulie-august, dacă lucrurile vor decurge bine. Vrem tot cu o altă echipă românească și de ce nu, chiar FCSB. Ne-am dori să aducem din nou Barcelona. Și atunci cu Dinamo, Steaua a fost prima opțiune. Când e vorba de organizarea unui astfel de eveniment se fac calculele: costuri și venituri. Nu putem să plecăm de la ideea că facem accesul gratis. Nicăieri pe planeta asta nu se poate.

Au fost scouteri de la niște cluburi foarte interesante, din Serie A, Premier League, echipe puternice care au fost prezente la București. A fost o emulație. Aici nu e vorba doar de un meci amical, ci de un eveniment amplu. Cred că poate fi o rețetă frumoasă la care să avem continuitate și în anii următori”, au fost detaliile oferite de Adrian Thiess pentru Fanatik. 

Adrian Thiess este autorul aducerii unor mari echipe la Bucureşti
Adrian Thiess este autorul aducerii unor mari echipe la Bucureşti

Palmares bogat

Adrian Thiess nu ar fi la prima ispravă de acest gen. În urmă cu 10 ani, el a făcut posibilă venirea Barcelonei la Bucureşti pentru un duel amical cu Dinamo. La vremea respectivă, la gruparea blau-grana evoluau nume mari ale fotbalului inclusiv Messi. Iată care a fost echipa trimisă în teren atunci de regretatul Tito Vilanova

Valdes – D. Alves, Pique, Bartra, Alba – Xavi, Busquets, Fabregas – Pedro, Messi, Alexis.

Dinamoviştii au replicat cu următoarea formulă

Bălgrădean – Nica, Dr. Grigore, Koulibaly, Pulhac – C. Matei, Boubacar, C. Munteanu, Curtean, Alexe – Țucudean.

Victoria le-a revenit catalanilor care s-au impus cu 2-0 prin golurile reulite de Messi şi Affelay.

Au mai avut adversari cu nume

Dinamoviştii s-au confruntat şi cu Real Madrid în 2002, într-un alt amical de gală, care a avut loc atunci în Spania. Roş-albii au fost îmvinşi cu 5-2, dar lumea a reţinut golul magnific marcat de Claudiu Niculescu în poarta lui Iker Casillas. o altă echip care a avut parte de partide de pregătire memorabile a fost defuncta FC Naţional. Care a bătut Valencia chiar la meciul de prezentare al „liliecilor”, în 2002. Apoi au fost invitaţi şi de cei de la AC Milan pentru un eveniment similar în vara anului următor.

Urmăriți Playsport.ro și pe