2 milioane de telespectatori au primit block la Premier League. Ce s-a întâmplat

Bordei Radu / 06.08.2022, 09:51
2 milioane de telespectatori au primit block la Premier League. Ce s-a întâmplat

Noul sezon din Premier League a debutat în acest weekend, cu meciul dintre Crystal Palace și Arsenal. Victoria „tunarilor” nu a putut fi urmărită, însă, de mulți dintre telespectatorii din România. Chiar dacă meciurile sunt transmise și de canalele Digisport, dar și de Prima.

Prima etapă de Premier League nu poate fi văzută de toată lumea. Motivul pentru care mulți telespectatori nu au acces la meciuri

Arsenal a reușit primul succes din noul sezon, pe terenul unei rivale londoneze. Golul lui Martinelli și autogolul lui Guehi au stabilit scorul final. Deși competiția din Anglia are mulți fani în România, din păcate nu toți au putut vedea meciul de vineri seară, dar nici restul partidelor din acest weekend. Asta deși partidele sunt transmise, din această toamnă, pe platforma Digisport, dar și pe canalele Prima TV. Cu toate acestea, Prima a blocat transmisiile partidelor din Premier League pentru abonații Orange și Next Gen. Se pare că negocierile dintre părți sunt încă în desfășurare.

Această transmisie nu este disponibilă în rețeaua Orange. Vă mulțumim pentru înțelegere”, a fost mesajul afișat pe postul Prima Sport 1, în timpul meciului Crystal Palace – Arsenal.

Peste 2 milioane de oameni sunt abonați la platforma Orange și aceștia nu pot urmări, deocamdată, partidele din cel mai puternic campionat din Europa

Cristiano Ronaldo, „victima” preferată a fanilor pe Twitter

Acesta este rezultatul unei anchete realizate de Ofcom și citate de BBC. Această agenție a analizat nu mai puțin de 2.3 milioane de tweet-uri date în prima parte a sezonului trecut. Au fost găsite 60.000 de postări abuzive. Acestea au fost îndreptate spre jucători din 7 din primele 10 ligi engleze.

Dintre acestea, aproape jumătate s-au îndreptat către doar 12 fotbaliști. Surprinzător, 8 sunt de la Manchester United. Alături de Cristiano Ronaldo, Harry Maguire, Marcus Rashford, Bruno Fernandes, Fred sau Jesse Lingard s-au mai numărat printre „preferații” fanilor din Marea Britanie. Singurii fotbaliști din „top 10” care nu au jucat în sezonul trecut la Manchester United sunt Harry Kane de la Tottenham și Jack Grealish de la Manchester City.

Din această analiză reiese că nu mai puțin de 12.520 de postări abuzive s-au îndreptat spre Cristiano Ronaldo pe Twitter doar în sezonul trecut. O cifră absolut uluitoare dacă ținem cont de faptul că este vorba despre unul dintre cei mai mari fotbaliști din istorie. Este pe undeva normal ca fanii echipelor rivale să nu îl placă foarte mult pe lusitan. Dar chiar și așa, am fi tentați să credem că el ar merita totuși mai mult respect.