VIDEO de colecție. S-au adunat „câinii” după 37 de ani de la bătălia Dinamo – Liverpool, în semifinalele Cupei Campionilor Europeni!

Sorin Chiriac 26.04.2021, 16:58
VIDEO de colecție. S-au adunat „câinii” după 37 de ani de la bătălia Dinamo – Liverpool, în semifinalele Cupei Campionilor Europeni!

37 de ani de la Dinamo – Liverpool, în semifinalele Cupei Campionilor Europeni! Par decenii îndepărtate, privind situația actuală a clubului din „Ștefan cel Mare”. Un club fără patron, o echipă fără orgoliu și spirit, aflată cu un pas în Liga a 2-a.

37 de ani de la Dinamo – Liverpool, în semifinalele Cupei Campionilor Europeni! Eroii din „Ștefan cel Mare” au omagiat momentul

Pe 25 aprilie 1984, pe fostul „23 August”, în prezența a 70.000 de spectatori, Dinamo evolua împotriva celor de la Liverpool, în semifinalele Cupei Campionilor Europeni. În acel moment, Dinamo devenea prima echipă din România care atingea o asemenea performanță. Un lucru de neconceput în vremurile noastre.

Nu avea să se termine așa cum și-ar fi dorit orice suporter dinamovist, sau chiar al fotbalului românesc. Dinamo pierdea la Liverpool, în tur, cu 0-1, apoi era învinsă și al București, cu scorul de 1-2, și părăsea competiția. Din păcate pentru ei, „câinii” au întâlnit una dintre cele mai puternice generații pe care Liverpool le-a avut vreodată. Cu legendarii Ian Rush, Kenny Dalglish și Graeme Souness în prim plan.

Eroii acelei generații de excepție de la Dinamo s-au reunit, cu o zi întârziere de o zi, pentru a omagia cei 37 de ani care au trecut de la momentul de grație. Chiar dacă au ratat calificarea în finală, au realizat o performanță pe care suporterii din „Ștefan cel Mare” nici nu îndrăznesc să o viseze.

Printre cei care au răspuns afirmativ invitației s-au regăsit Ioan Andone, Cornel Țălnar, Marian Dragnea, Ion Marin, Ion Mărginean, Lică Movilă, Costel Orac, Ionel Augustin, Gigi Mulțescu și alții.

Dinamoviștii s-au fotografiat pe malul lacului  , au luat masa pe o terasă din apropiere și au urmărit meciurile de referință din acel sezon, 1983/1984.  În special partida cu Hamburg, din turul doi, cea care era campioana Europei în exercițiu! Gigi Mulțescu și Cornel Țălnar și-au comentat golurile marcate împotriva celor de la Hamburg, în victoria scor 3-0. Una dintre cele mai importante și frumoase victorii din istoria fotbalului românesc.

VIDEO: Dinamoviștii „Generației 1984” s-au reunit:


Iată echipele de start din retur:

Dinamo: Dumitru MoraruIon Mărginean, Ion Marin, Alexandru Nicolae, Nelu StănescuMarin Dragnea, Ionel Augustin, Cornel ȚălnarCostel Orac, Viorel Turcu. Au mai intrat Alexandru Custov și Gheorghe Iamandi.
Antrenor: Nicolae Dumitru.
Au mai jucat în acea campanie: Mircea Rednic, Lică Movilă, Iuliu Nemțanu, Constantin Eftimescu, Gheorghe Mulțescu.

Liverpool: Bruce Grobbelar – Philip Neal, Mark Lawrenson, Alan Hansen, Alan Kennedy – Sammy Lee, Craig Johnston, Graeme Souness, Ronnie Whelan – Kenny Dalglish, Ian Rush. A mai intrat Steve Nicol.
Antrenor: Joseph Fagan.

Marcatori: Costel Orac 40/ Ian Rush 11 și 65.

  • În finală, Liverpool o învingea pe AS Roma, la lovituri de departajare, chiar pe terenul acesteia, scor 5-3
37 de ani de la Dinamo - Liverpool, în semifinalele Cupei Campionilor Europeni! Eroii din
37 de ani de la Dinamo – Liverpool, în semifinalele Cupei Campionilor Europeni! Eroii din „Ștefan cel Mare” au omagiat momentul

 

Urmăriți Playsport.ro și pe