“A apărut în Marca pe locul 3, înaintea lui Kounde. Nu poate juca pentru România?” Hagi cere un alt fotbalist la națională

Ioan Valentin Oprea 23.03.2023, 14:23
“A apărut în Marca pe locul 3, înaintea lui Kounde. Nu poate juca pentru România?” Hagi cere un alt fotbalist la națională

Gică Hagi continuă războiul cu selecţionerul Edi Iordănescu. După ce l-a criticat dur pe Iordănescu jr. pentru neconvocarea fiului său, Ianis Hagi, „Regele” acuză, de această dată, lipsa fostului său elev, Virgil Ghiţă, din lotul pentru dubla cu Andorra şi Belarus.

Antrenorul principal al liderului din Superligă, Farul Constanţa, e de părere că Ghiţă reprezenta o soluţie excelentă pentru defensiva tricoloră.

Am tăcut, dar vin să spun un lucru. Ghiță a ieșit în statistica din Marca de acum un an în Top 3 jucători U21 din Europa, înaintea lui Kounde. Și Ghiță nu poate face parte din lotul național? Deși joacă titular meci de meci și e între primii U23 din Europa?, a intervenit, vizibil enervat, Gică Hagi, la emisiunea “Digi Sport Special”.

Critică alegerile lui Iordănescu jr.

“Regele” nu înţelege motivele lui Iordănescu jr. de a-l lăsa în afara lotului pe Ghiţă, actual jucător al prim-divizionarei poloneze MKS Cracovia. Jucătorul în vârstă de 24 de ani a ajuns la gruparea din Polonia în februarie 2022 şi a devenit, în curând, un om de bază al Cracoviei. Ghiţă a fost integralist în toate meciurile Cracoviei din prima ligă poloneză, în acest sezon.

Ăia de afară fac o statistică și arată că e foarte bun, dar pentru români nu e. De ce nu e la echipa națională Ghiță? Că e între primii trei din Europa sub 23 de ani. Înaintea lui Kounde, domnilor, care e cumpărat de Barcelona! De ce nu e convocat la lot? Dați-i telefon (n.r. – lui Edi Iordănescu) și întrebați-l!”, şi-a continuat tirada Gică Hagi.

Inclus în topul european

În locul lui Ghiţă, Edi Iordănescu a apelat la alţi patru fundaşi. Adrian Rus, Ionuţ Nedelcearu, Radu Drăguşin şi Andrei Burcă au constituit opţiunile selecţionerului pentru centrul apărării tricolore.

Într-un clasament realizat de celebra publicaţie spaniolă Marca, Virgil Ghiţă a făcut parte din topul celor mai promiţători fundaşi sub vârsta de 23 de ani. Jucătorul român le-a luat atunci faţa unor nume deja consacrate ale fotbalului, precum Kounde sau Ronald Araujo.

Spania îl declară între primii 3 din lume sau din Europa și nu e convocat la echipa națională a României? Înseamnă că avem fundași centrali care sunt Dumnezei, care joacă la Juventus, Milan și Barcelona, iar Ghiță nu poate fi acolo. Săracul, alții joacă la nivel foarte mare”, a adăugat Hagi.

Sursa foto: realiteateasportiva.ro

Urmăriți Playsport.ro și pe