A câștigat sute de mii de euro la Steaua, dar a pierdut toată averea. Fostul căpitan al roș-albaștrilor și-a spus povestea la TV

Giosanu Catinca / 04.11.2021, 11:03
A câștigat sute de mii de euro la Steaua, dar a pierdut toată averea. Fostul căpitan al roș-albaștrilor și-a spus povestea la TV

Alexandru Bourceanu (36 de ani) a jucat vreme de cinci ani la FCSB, perioadă în care a câștigat sute de mii de euro. Fostul „închizător” de la FCSB s-a apucat de afaceri după ce s-a retras din fotbal. Deși avea 34 de ani pe atunci, fostul fotbalist nu a știut cum să-și gestioneze banii. Prin urmare, a pierdut o mare parte din avere.

Povestea lui Alexandru Bourceanu

După ce și-a agățat ghetele în cui, Alexandru Bourceanu și-a făcut o clinică de recuperare sportivă. S-a bucurat de succes o scurtă perioadă de timp. Ulterior, Bourceanu a conștientizat că nu are abilități de businessman, după cum el însuși admite. Mijlocașul care a cucerit trei titluri cu FCSB a înregistrat pierderi de 300.000 de euro.

Și am pierdut bani. Dar banii vin, se duc… Nu sunt foarte importanți. Unii oameni își pierd mâinile, vederea, copiii, părinții. A mers o perioadă bună nu la un nivel la care să fi fost foarte mulțumit. A mers până a început pandemia, apoi am decis să o vând. Am recuperat o parte mică din ea. Per total am pierdut 300.000 de euro! Abilitățile mele sunt limitate în acest domeniu.”, a spus fostul mijlocaș al lui FCSB la GSP Live.

Fostul mijlocaș se gândește acum să revină în fotbal, dar în calitate de antrenor. El a început școala de antrenori anul trecut.

Merg la Școala de antrenori, fac și niște cursuri în Olanda. Studiez fotbalul. Studii despre metodologii, periodizare, abilități de comunicare, tot ce înseamnă fotbalul. Voi spune ceva și lumea va râde! Cât fotbal am învățat, cât de mult înțeleg fotbalul, după un an și jumătate de cursuri e mai mult decât ce-am acumulat drept cunoștințe cât jucam.”, a completat fostul preferat al lui Gigi Becali.

A pierdut o sumă imensă din cauza pandemiei

Alexandru Bourceanu și-a propus să devină antrenor cu acte în regulă abia după ce a văzut că nu are noroc în afaceri. Pe lângă clinica pe care o deschisese, fostul mijlocaș s-a implicat și în domeniul HoReCa. Bourceanu s-a temut încă de la începutul pandemiei ca nu cumva să i se închidă restaurantul.

Mă voi întoarce în fotbal. Într-un timp mai scurt sau mai lung. În calitate de antrenor. Vreau să devin antrenor într-un timp mai scurt. Îmi doresc să performez în fotbal, bussiness-ul nu-i pentru mine. Nu-s un bun administrator ca să fiu în conducere. Sper că voi fi bun ca antrenor.”, a mai spus fostul mijlocaș defensiv.

Borceanu a explicat și de ce s-a retras din fotbal.

Neavând oportunități, variante bune. Am așteptat o perioadă, după care un an și jumătate am fost între ape. Mă gândeam că mai pot reveni, să mai intru la Liga 2. Am mai jucat o lună și jumătate la Buzău, dar a fost ca și cum m-aș fi lăsat.”, a conchis fostul fotbalist.