Slavko Perovic s-a retras din fotbal, la nici un an de la KO încasat de la Iulian Cristea

Mihai Cheles 20.01.2021, 17:50
Slavko Perovic s-a retras din fotbal, la nici un an de la KO încasat de la Iulian Cristea

Îl mai țineți minte pe fostul atacant al celor de la Dinamo, Slavko Perovic? A fost lovit brutal cu piciorul în figură într-un derby Dinamo-FCSB și a avut nevoie de îngrijiri medicale de urgență. La nici un an de la acel incident, Slavko Perovic s-a retras din fotbal și s-a dedicat muncii la birou.

Cum a ajuns la Dinamo

Slavko Perovic a ajuns la Dinamo București în vara lui 2019, după o ultimă aventură în Turcia, la Istanbulspor. Mai trecuse în cariera sa pe la Steaua Roșie Belgrad, Napradek, Rad, Denizlispor, Alanyaspor și Manisapsor.

Cu toate acestea, venea din postura de jucător liber de contract și era considerat o rezervă în „Ștefan cel Mare”. Ca să nu-i spunem, chiar un jucător la număr.

Ambițios și bătăios, cum îi stă bine oricărui sârb, Slavko Perovic a tăcut, s-a antrenat cu maximă seriozitate, iar când a venit momentul „a lovit”. Cel care a avut curajul să-l titularizeze în Liga 1 a fost antrenorul ceh Dusan Uhrin Jr., într-un meci cu Gaz Metan Mediaș, în care Perovic a și marcat. Dinamo s-a impus atunci cu scorul de 3-2.

A fost momentul în care Perovic a devenit titular la Dinamo, și nu a dezamăgit. A marcat de 6 ori în 14 runde, oferind și o pasă de gol. Din păcate pentru el totul s-a rupt imediat după partida cu FCSB, în care a fost lovit dur de fcsb-istul Iulian Cristea.

Iulian Cristea i-a rupt doi dinți și i-a spart buza

Pe 16 februarie 2020, Dinamo o întâlnea pe FCSB, pe Arena Națională, într-o partidă din etapa a 25-a din Liga 1. În prelungirile primei reprize, la scorul de 2-1 pentru Dinamo, Perovic a încercat să „bage” capul într-o minge joasă, însă Iulian Cristea l-a lovit cu piciorul în plină figură, încercând să degajeze balonul. Slavko Perovic a căzut ca și secerat pe gazon, spre panica celor aflați pe teren.

Iulian Cristea a primit direct cartonașul roșu, iar Slavko Perovic a fost transportat de urgență la spital. Fotbalistul și-a revenit la spital, însă a avut doi dinți rupți și o buză spartă. Drept pedeapsă, Comisia de Disciplină a FRF l-a suspendat pe Cristea trei etape și l-a amendat cu 5.000 de lei.

După acel incident, Slavko Perovic a mai prins doar 178 de minute în tricoul lui Dinamo, însă fără reușite. În vara lui 2020 i-a expirat contractul cu fosta campioană a României și a decis să agațe ghetele în cui.

Slavko Perovic s-a retras din fotbal
Slavko Perovic s-a retras din fotbal

Slavko Perovic s-a retras din fotbal. Sportivul a revenit în Serbia

Astăzi, la nici un an de la teribila lovitură, Slavko Perovic și-a revenit complet, dar departe de gazon. A ales costumul și fotoliul din birou. A devenit director sportiv al formației Radnicki 1923, liderul din liga secundă sârbă. Se pregătește pentru marile dueluri cu Partizan Belgrad și Steaua Roșie Belgrad din sezonul următor.

Practic, Perovic s-a întors acasă, în orașul în care s-a născut – Kragujevac. Pune umărul la promovarea echipei locale pe prima scenă a fotbalului din Serbia. Și are toate șansele. Radnicki 1923 este unul dintre cele mai vechi cluburi din Serbia, însă fără distincții notabile. S-a perindat între primele trei eșaloane ale fotbalului sârb. În sezonul 2010/2011 a terminat pe locul 6 Superliga din Serbia.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe